Işıklar Süt Fabrikası kaderine terk edildi

Işıklar Süt Fabrikası kaderine terk edildi

Işıklar Süt Fabrikası kaderine terk edildi.

www.akcaabathaber.com haberidir.

Trabzon'un ilk süt üretim kooperatiflerinden olan ve uzun yıllar bölgenin yoğurt, ayran ve tereyağı ihtiyacını karşılayan Işıklar Süt Fabrikası kaderine terk edildi.

1969 yılında temeli atılan ve 1973 yılında süt mamülleri üretimine başlayan bölgemizin ilk kooperatiflerinden olan Akçaabat Işıklar Süt Fabrikası, adeta kaderine terk edildi.  Zamanla gelişen teknolojiye ayak uyduramayan ve yıllara yenik düşen fabrika, yaklaşık 10 yıl önce alınan karar ile tüm makine ve teçhizatlarını yenileyerek üretimine devam ediyordu. Alınan kredileri geri ödeyemeyen işletme, kısa süre sonra üretimini durdurmak zorunda kalmıştı.  Yıllar içerisinde harabeye dönen kooperatif binasında makineler  ve fabrikaya ait araç bile çürümeye terk edilmiş durumda.

Kooperatifin halen yasal olarak yürürlükte olduğunu dile getiren Işıklar Belediyesi Eski başkanı olan Hasan Tahsin Öztürk, kooperatifi temize çıkarmak için çaba harcadığını ifade etti. Aynı zamanda Kooperatifin başkanı olan Hasan Tahsin Öztürk "Kooperatif 10-12 yıl önce yenilenmeye giderek birçok makine  teçhizatını yeniledi. Bu yenilemede kullanılan kredileri geri ödemede zorluk çekildi ve zamanla üretimi durdurmak zorunda kalındı. Zaman geçtikçe bu bina  ve makineler atıl duruma düştü" dedi.

Kooperatifin 220'ye yakın ortağı olduğunu ifade eden Öztürk "Kooperatifin borçlarını temizlemek için bize görev verdiler. Biz de elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Bizim amacımız borç yükünden kooperatifi kurtarmak. Fakat tesisin yeniden üretim yapmak gibi imkanı kalmadı. Şuan üye sayısını 10 kişiye kadar düşürdük.  Yaptığımız girişimler sonucu borçlarını taksitlendirdi. Bu borcun büyük bir kısmı bankalara" dedi.

akcaabat-isiklar-sut-mamulleri1-001.jpg

akcaabat-isiklar-sut-mamulleri2-001.jpg

akcaabat-isiklar-sut-mamulleri3-001.jpg

akcaabat-isiklar-sut-mamulleri4-001.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Haberler