İMKB Anadolu Lisesi Türkiye Finali'nde

İMKB Anadolu Lisesi Türkiye Finali'nde

İMKB Anadolu Lisesi Türkiye Finali'nde

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı’nca lise öğrenimine devam etmekte olan öğrencilere yönelik olarak düzenlediği Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’nın bölge finali Erzurum’da yapıldı.

Lise öğrencilerini temel, sosyal ve uygulamalı bilim alanlarında çalışmalar yapmaya teşvik etmek, çalışmalarını yönlendirmek ve mevcut bilimsel çalışmalarının gelişimine katkı sağlamak amacıyla Bilgisayar, Biyoloji, Coğrafya, Değerler Eğitimi, Fizik, Kimya, Matematik, Psikoloji, Sosyoloji, Türk Dili ve Edebiyatı, Teknolojik Tasarım ve Tarih alanlarında düzenlenen yarışmaya Akçaabat’taki okullarımız da 5 projeyle katıldı.

Yapılan değerlendirme sonucunda Akçaabat İMKB Anadolu Lisesi de Coğrafya kategorisinde Bölge Birincisi olarak Ankara’da yapılacak Türkiye Finali’ne katılmaya hak kazandı.

İlçemize coğrafya kategorisinde birincilik İMKB Anadolu Lisesi öğrencileri Bekir Şengün ve Ali İhsan Demir tarafından getirildi. Öğrencilerimizin öğretmenleri Taner Arslan’ın danışmanlığında hazırladıkları Bio-Laz (Karadeniz Biyogaz Projesi) Coğrafya kategorisinde birinci oldu. Bu projemiz de 2-6 Mayıs tarihleri arasında Ankara’da düzenlenecek Türkiye Finali’ne katılacak.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Haberler