İlçe Trafik Komisyonu bir an önce toplanmalı

İlçe Trafik Komisyonu bir an önce toplanmalı

İlçe Trafik Komisyonu bir an önce toplanmalı

İlçe Trafik Komisyonu bir an önce toplanmalı

İlçemiz merkezindeki trafik karmaşası evlere şenlik. Şehir merkezinin her köşe başında gün geçmiyor ki bir trafik ihlali olmasın. Hatalı parklar, kaldırımı ihlaller, yetkililerin vurdumduymazlıkları, olmaz yerleri park yeri bellemek, tek yön ihlali, yayalara ve işyerlerine saygı göstermemek… Aklınıza ne geliyorsa trafikte, ilçemizde o var işte!

İlçemizin kangrene dönüşen trafik sorununu çözüme kavuşturmak için çaba gösteren de yok. Yetkililer adeta koruyucu zırha dönüştürdükleri makamlarında devekuşu. Trafik nedeniyle her geçen gün büyüyen kavgalar umarız istenmeyen facialara dönüşmez, o zaman vakit çok geç olur ve suçlu ilan edilmekten kurtulamaz sorumluluk sahipleri.

HELİM TOPAL SOKAK PARK YERİ Mİ?

Akçaabat Belediyesi’nin kamulaştırma sorunları nedeniyle belki de en son hizmete açtığı üçüncü paralel caddemiz olan Helim Topal Sokak üzerinde kuralsızlık almış başını gidiyor. Trafik levhası olmayan sokakta emniyet görevlileri ceza uygulaması yapamadıklarını dile getiriyorlar. Bunu fırsat bilen bilinçsiz sürücülerimiz ise sokak üzerindeki kaldırımları tam ortalayarak, yol üzerine, enlemesine, diklemesine, sizin anlayacağınız her çeşit araçlarını park ederek hem yayaları hem de kurallara uyan araçları engelliyorlar. Bu noktada İlçe Kaymakamımız Soner Şenel’e çağrıda bulunuyoruz. Çünkü trafik levhalarının konulacağı noktaları belirleme ve trafik konusunda daha birçok düzenlemeyi yapma görevi Kaymakam başkanlığında ve onun belirleyeceği gündem üzerine toplanacak İlçe Trafik Komisyonu’na ait.

MEZAR YERİNE PARK

Bu sokağın devamı olan Yunus Emre Sokak üzerindeki öyle bir nokta park yeri olarak kullanılıyor ki insanın yüreği acıyor. Şehir mezarlığımızı uzantısı olan misafir mezarlığından ayıran yolun dar olması nedeniyle genişleme işlemi, çok da eski olmayan bir zamanda birkaç mezar,ailelerin itirazlarına rağmen, sökülerek yapıldı. Buradan araçlar rahatlıkla geçebilsinler diye... İşte tam da bin zahmetle kaldırılarak yola dahil edilen bu kesim de hatalı park eden araçlara ait artık. Trafik bu noktada kör düğüm; müdahale eden yok.

LEVHALARA UYAN YOK

Trafik konusunda yetkililerin iş bilmezlikleri neticesinde ilçemizde tam bir başıboşluk yaşanıyor. Trafik levhaları adeta kaldırım süsü. Duraklamanın dahi yasak olduğu yerlere park ediliyor, 7/24 hem de. Şuradan geçersem 2 dakikada gideceğim yere varırım; ters yönmüş,tehlikeli olurmuş kimin umurunda, varsın olsun.

YOLUN ORTASINA PARK

Ana caddeleri birbirine bağlayan yan ve bağlantı yollarının tam üzerlerine yapılan araç parklarına ne demeli? Buralar hatalı park yapanların çiftliği olsa gerek çünkü insan ancak bu şekilde rahat eder.

Daha birçok kuralsızlığı muhabirlerimizin objektiflerinden zaman zaman bu sayfalarda sizlerle paylaşıyoruz. Hatayı yapanlara nasihat, yetkililere ihbar olsun diye ancak bir adım ilerleme kaydedilmediği de açıkça görülüyor. Bütün kesimler ellerini taşın altına koymalıdır.

Trafik kurallarına uyma konusunda yaptırım getirecek düzenlemelere ihtiyacı var ilçemizin. Yoksa kuralsızlık beraberinde önemli sorunları da getirecek, tatsız olayların yaşanmasına sebebiyet verecektir. Yetkililer bu durumu görmeli. Özellikle İlçe Trafik Komisyonu’nun uzmanlar tarafından oluşturulan gündem üzerine toplanarak öncelikle acil trafik sorunlarımızın çözümünden başlanıp yaşanan keşmekeşi sonlandıracak kurallar tesis etmeli ve yaptırım kararları almalıdır.

fotogaleri.gif

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Haberler