İHH'nın Rotası İyilik

İHH'nın Rotası İyilik

İHH'nın Rotası İyilik

İHH’NIN ROTASI İYİLİK

 

İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) Akçaabat Temsilciliği, Vakıf Genel Merkezi’nin Rotamız İyilik Yolumuz İnsanlık sloganı ile başlattığı kampanyaya aktif olarak destek sağlıyor. İlçe Temsilcisi Sami Üçüncü’nün Suriye’ye yaptığı ziyarette çadırlarda ve zor şartlarda yaşayan Suriyeli kardeşlerimizin yaşantılarına şahitlik etmesinin ardından başlatılan kampanya ile toplanılan ihtiyaç malzemeleri 7 Şubat Pazar günü Akçaabat’tan Suriye’ye uğurlandı.  Suriye’ye bu yıl içerisinde gönderilen 7. Tırda bu kez hayırseverlerden temin edilen halı, kilim, battaniye, yorgan ve yastıklar yer aldı.

Tıra yardım malzemelerini bizzat yükleyen İHH Akçaabat Temsilcisi Sami Üçüncü, gerçekleştirdikleri çalışmalarla ilgili olarak şunları söyledi:

“Akçaabat İHH İnsani Yardım Derneği Yetim Sponsorluk Sistemi kapsamında Akçaabat’taki 53 ailenin 77 yetimine her ay düzenli olarak burs desteği sağlamakta olup, barınma, gıda, giyecek, sağlık, eğitim, dönemsel ve sürekli yardımlarla destek olmaya devam etmekteyiz. Bununla birlikte Akçaabat İHH İnsani Yardım Derneğimizin Gönüllü Sponsorları ile ilimiz dışından 87 yetim öğrenciye burs desteği sağlamakla birlikte toplamda 164 öğrenciye burs desteği vermekteyiz.

Bu ailelerimizin içerisinde ekonomik geliri daha az olan 15 yetim aileye kumanya ve nakdi destek sağlamakla birlikte, dönemsel olarak kömür ,odun ve soba ihtiyaçlarını karşılamaktayız.

Derneğimize yapılan bağışlar sayesinde yetimlerimize destek olmaya çalışmaktayız. Derneğimize yapılacak bağışların artması ile yetimlerimize ve ihtiyaçlı ailelere yapacağımız yardımlarda artacaktır.

Akçaabat İHH İnsani Yardım Derneği olarak 2020 yılı içerisinde ilçemizde yetim ve ihtiyaç sahibi 250 aileye, 105 bin TL, Trabzon İHH Derneğimize 240 bin TL ve İHH İnsani Yardım Vakfımıza 470 bin TL olmak üzere toplamda 815 bin TL tutarında yardım yapılmasına gönüllü ve hayırseverlerin sayesinde destek sağladık.”

ihh-akcaabat-001.jpgihh-akcaabat-yardimlari2.jpg

ihh-akcaabat3.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler