İHH Akçaabat'ta Şube Açtı

İHH Akçaabat'ta Şube Açtı

İnsani Yardım Vakfı (İHH) Akçaabat şubesi yapılan törenle açıldı.

Haber:Derviş ALTUNTAŞ

İHH Akçaabat Şubesi’nin açılışı yapılan sade bir törenle hizmete açıldı. Açılışa, Akçaabat Kaymakamı Soner Şenel, AK Parti Akçaabat İlçe Başkanı Emre Akgün, Akçaabat Haçkalı Baba Devlet Hastanesi Başhekimi Dr.Mustafa Aydın, İHH Trabzon İl Başkanı, Dr. Murat Kadir Topçu, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Açılışta konuşan Akçaabat Kaymakamı Soner Şenel, yardım derneklerinin sosyal faaliyetlerde önemli bir yer tuttuğunu belirtti. Kaymakam Şenel “Sosyal yardımlar devletimizin görevleri arasında bulunmaktadır. Devletimiz bu görevi Sosyal Yardımlaşma Vakfı aracılığıyla yapmaktadır. Fakat resmi kurumlarda yapılan yardımlar belli presedürlere göre yapılmaktadır. İHH gibi dernekler ise yapacakları yardımları çok daha kolay bir şekilde ihtiyaç sahiplerine ulaştırarak önemli bir boşluğu doldurmaktadır. Burada ayrıca gönüllülük esası vardır. İHH’nın Akçaabat’ta şube açmasından son derece memnunuz. Akçaabat’ta daha çok insana yardım etmek için bu gibi derneklere destek olacağız” dedi.

ihh.jpg

İHH Trabzon İl Başkanı Dr. Murat Kadir Topçu ise yaptığı konuşmada, İHH’nın dünya genelinde yardım faaliyetlerinde bulunduğunu belirtti. Topçu “İHH olarak yardıma muhtaç kim olursa olsun veya nerede olursa oldun yardımına hazırız. Bu kapsamda Dünya’nın çeşitli ülkelerinde yardım faaliyetlerinde bulunduk, su kuyuları açtık, sağlık yardımında bulunduk” dedi. Akçaabat’ta yetim çocuklara her ay karşılıksız burs verdiklerini de ifade eden Topçu “Yakınlarınızda yetim varsa bunları bize bildirin. Bu çocuklara her ay karşılıksız burs yardımında bulunuyoruz. Amacımız hiçbir yetimin boynunun bükük olmamasıdır” dedi.

ihh-akcaabat.jpg

Hiçbir kurum veya siyasi partiye yakın olmadıklarını ifade eden Dr. Murat Kadri Topçu “Biz hiçbir kişi ya da kuruluş veya siyasi partiye yakın değiliz. Tüm siyasi parti ve kurumlara aynı yakınlıkta ve aynı uzaklıktayız. Bu derneğin amacı yetimleri ve ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldürmektir” şeklinde konuştu.

İHH Akçaabat Şubesi’ne bir süre önce trafik kazasında hayatını kaybeden öğretmen Muammer Topçu’nun adı verildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Haberler