Erbaşaran'dan Öneri

Erbaşaran'dan Öneri

Akçaabatlılar Vakfı Başkanı Yaşar Erbaşaran, Akçaabat genelinde boş olan daire ve evlerin değerlendirilmesini istedi.

Akçaabatlılar Vakfı Başkanı Yaşar Erbaşaran, Akçaabat genelinde boş olan daire ve evlerin değerlendirilmesini istedi.

Vakıf Başkanı Yaşar Erbaşaran, Akçaabat’ın merkez mahallelerinin haricindeki diğer mahallelerinde yüzlerce dairenin boş durduğunu belirterek, taleplerin bu alanlara yönlendirilmesini istedi.

 

Kendi mahallesinde en az 100 boş dairenin bulunduğunu, bu dairelerden bir kısmının tamamen ikamete hazır, bir kısmının da bitmesine çok az bir işi kaldığını belirten Erbaşaran, bitmeyen dairelere devletin kredi desteği sağlamasının da sorunun çözümüne katkı sağlayacağını söyledi.

 

Erbaşaran Şunları dedi: “Devlet yetkilileri bu işe bir el atsın. Bu daireler oturulacak hale gelmesi için ya hibe ya da faizsiz kredi desteği verilmeli. Bunlar bitip bir an önce tamamlanarak kiraya verilirse yaşanan sorun bir nebze olsun çözülür ve şehir yukarı açılır. Bu da o mahallelerde canlılık yaratır, ticaret olur, insanlar ve şehir biraz olsun rahat eder. Akçaabat’ın yetmiş üç mahallesinde bin civarında boş daire duruyor. Bu daireler acele oturulur hale gelmeli. Ufak da olsa vergileri alınsın. İstihdam sağlanıp ülkeye katkısı olur.”

vakif-baskanindan-oneri.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Haberler