Emniyet İçin Türkmen'den Uyarı

Emniyet İçin Türkmen'den Uyarı

Akçaabat eski belediye başkanı İnşaat Yüksek Mühendisi Şefik Türkmen’e, Akçaabat’a yapılması için ihaleye çıkartılan “Polis Merkezi Amirliği” için görüşlerini sorduk. Türkmen, acele edilip hata yapılmaması gerektiğini ifade etti.

Haber: Derviş ALTUNTAŞ

ADLİYE BİNANIN YIKILACAĞI GÖZ ÖNÜNE ALINMALI

Şefik Türkmen, Akçaabat’ta yıkılan emniyet müdürlüğü binası için uyarılarda bulundu. Adliye binasının ihale edildiğini ve bir süre sonra mevcut yerinin yıkılmasıyla alanın daha iyi planlanma imkanı olacağını dile getiren Türkmen “Akçaabat’ta yıkılan Emniyet Müdürlüğü binasının yerine yeni bir bina yapımı için ihaleye çıkılmış. Ancak bakıldığı zaman mevcut binanın yerine küçük bir bina planlandığı görülmektedir. Yan tarafında adliye binası var ve adliye için de bina ihalesi yapılmış. Darıca’da yapılacak yeni adliye binası için emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Akçaabat güzel bir hizmet binası kazanacak. Yeni adliye binasının yaklaşık 1,5 yılda bitirilmesi planlanıyor. Yapılacak bina için acele etmeyip yeni adliye binası beklenebilir veya adliyenin yıkımı sonrasında iki arsa birleştirilip büyütülecek şekilde projelendirilmesinin uygun olacağını düşünüyorum. Sonuçta bu binalar uzun yıllar hizmet verecek binalardır. Acele edip hata yapmamak gerekir. 2 Kat olarak planlanan proje üzerinde biraz daha çalışmak gerektiği ve kat adedinin yeniden değerlendirilmesinin uygun olacağı kanaatindeyim.” dedi.

MİMARİ MOTİFLER BİZİM DEĞİL

İhaleye çıkartılan ve projelerdeki cumbalardaki mimari motifiler Akçaabat mimarisine uygun olmadığını da dile getiren Şefik Türkmen “Cumbalarda kullanılan mimari motifler bizim mimariye benzer bir yanı yok. Daha çok Trabzon’un doğu bölgelerinde kullanılan motifler tercih edilmiş” dedi.

BAZI KURUMLAR YÜRÜME MESAFESİNDE OLMALI

Vatandaşın çok ihtiyaç duyduğu bazı kurumların yürüme mesafesinde olması gerektiğini savunan Şefik Türkmen “Kaymakamlık, belediye ve bazı kurumlar vatandaşın ulaşımı açısından da düşünülmelidir. Emniyet te bu kurumlardan birisidir. İnsanlarımızın yürüme mesafesinde bu kuruma ulaşmasından yanayım.  Yani Akçaabat’ta yapılacak olan binanın aynı zamanda müdürlük olarak ta hizmet verebileceği düşünülmelidir” dedi.

YIKILMASI YANLIŞTI

Akçaabat eski emniyet müdürlüğü binasının alel acele yıkılmasının da hatalı olduğunu ifade eden Türkmen “mevcut emniyet binası önceden yıkılmamalıydı. İnşaat yapım keşfi içerisine dahil edilerek inşaata başlanacağı zaman yıkılmalı hemen inşaata başlanmalıydı. Bu şekilde yapılsaydı konteynerlerde hizmet vermek zorunda kalınmazdı.” Şeklinde konuştu.

İLGİLİ HABERİMİZ İÇİN TIKLAYINIZ

httpswww-akcaabathaber-comdother20231204akcaabat-emniyet-binasi-jpg.jpg

İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum
Haberler