Ekim'den Eleştirilere Yanıt

Ekim'den Eleştirilere Yanıt

Başkan Ekim'den CHP sözcüsü Mustafa Çankaya’nın eleştirilerine yanıt verdi.

Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, mecliste bugün okunan 2023 yılı faaliyet raporuna eleştirilerde bulunan CHP sözcüsü Mustafa Çankaya’nın eleştirilerine yanıt verdi.

Başkan Osman Nuri Ekim, mecliste yaptığı konuşmada, isteyen her meclis üyesinin mahallelere yapılan tüm çalışmaların en ince detayına kadar mevcut olduğunu ve ince detaylara ulaşmanın zor olmadığını söyledi. Başkan Ekim “Burada anlatılmak istenen genel bir rapordur. İnce ve detay kısımlarını, hangi mahallede ne kadar asfalt ve mıcır döküldüğü mevcuttur.” Dedi.

Kitap basımı ile ilgili de konuşan Başkan Ekim “ Kültür yayınları ile ilgili tasarruf tedbirleri mevcut olduğu için kitap baskısı bir tane ile sınırlı kaldı” dedi.

Muhtarlar Müdürlüğü’nün bütçesi olmamasına da cevap veren Başkan Ekim “Muhtarlarımıza verilen değer, hem Sayın Cumhurbaşkanımız hem de belelediyemizce en üst seviyededir. Muhtarlarımızın zaten en büyük istekleri fen işleri ile ilgilidir ve orada da gereken destek verilmektedir” şeklinde konuştu.

Kentsel dönüşüm ile ilgili konuşan Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim  “şehrin eski yapılmış olması, eski yapıların fazla olması ve dönüşüm maliyetlerinin son dönemde yükselmesi, aynı zamanda ülkemizde meydana gelen depremlerin etkisiyle beraber şu anda bu işlerin yapılabilmesi açısından hem finans yönünde hem de uygulama yönünde depremlerin büyük etkisi olduğunu hepimiz biliyoruz.  Bu sebepten dolayı da ötelenen kentsel dönüşüm işlerimiz var. Önemli olan şehrin kentsel dönüşümü ile ilgili yürütülecek strateji belgesinin bir an evvel sonuca bağlanmasıdır ve bu dönem içerisinde ve önceki dönem içerisinde bu strateji ile ilgili altyapı çalışmalarımız belli bir aşamaya kadar gelmiştir. Bundan sonra da bunu bu belgeye Çevre ve şehircilik Bakanlığ’ndan onaylatıp bu onay neticesine göre dönüşümde öncelikli bölgelerin belirlenmesi daha doğru olur” şeklinde konuştu.

 

Sosyal belediyecilik ile eleştirilere de cevap veren Başkan Ekim “Evde sağlık hizmetleri konusunda biz şu anda belediye olarak hasta yatağı ile ilgili hem de yatağa muhtaç hastalarımızın bakımlarını kısmi olarak belediye olarak görüyoruz. Biz sosyal yardımlarımızı sessiz sedasız yapan bir belediyeyiz. Bir elin verdiğini diğer el görmeden işimizi yürütürüz, bunun altını çizeyim.  Ayrıca da bu işlerin çok fazla sosyal medyada veya basın önünde tartışılmaması gerektiğini de düşünen bir belediye başkanıyım. Ama yine de eksik kaldığımız yer varsa da onları da tabii ki tamamlamak bizim boynumuzun borcudur” dedi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
17 Yorum
Haberler