Düzköy Yolu ağaçlandırılacak

Düzköy Yolu ağaçlandırılacak

Trabzon Büyükşehir Belediyesi ağaçlandırma seferberliği başlattı

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, il genelinde ağaçlandırma seferberliği başlattı. Karayolları uhdesindeki bazı anayolların orta refüjlerini protokolle devralan Büyükşehir Belediyesi, ilk olarak Anadolu Caddesi olarak bilinen Trabzon-Erzurum Karayolunun ilk kilometrelerini ağaçlandırdı. Anadolu Caddesi’ne alev ağacı ve özel üretimli şekil verilebilir gürgen ağaçları dikildi.

Anadolu Caddesi’ndeki çalışmaların tamamlanmamsının ardından Trabzon Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı ekipleri tarafından Vakfıkebir ve Beşikdüzü ilçeleri arasında yer yer 50 metre genişliğe varan Karayolu yaklaşma mesafesindeki alanlarda ağaç dikim çalışması başlatıldı.

buyuksehir-agaclandirma.jpg

Buraların tamamlanmasıyla Düzköy Karayolu’nun ilk 3 kilometresinin orta refüjü yine Karayollarından protokolle devralınarak Büyükşehir Belediyesi tarafından ağaçlandırılacak.

Konuyla ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon il genelinde ağaçlandırma seferberliği başlattıklarını ifade ederken, “Şehrimizde müsait olan tüm alanları nitelikli ağaç ve fidanlarla donatıyoruz. Trabzon’umuzu her açıdan çok daha yaşanılabilir bir kent haline getirmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ağaçlandırma çalışmalarımız önümüzdeki dönemlerde artarak devam edecek” dedi.  

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler