Doğu Türkistan'ı Anlattı

Doğu Türkistan'ı Anlattı

Trabzon İnsani Yardım Derneği İHH Akçaabat temsilciliği Erol Günaydın Sanat Merkezinde “ Yeniden Ümmet Seferi Türkistan” konulu gece düzenledi.

Trabzon İnsani Yardım Derneği İHH Akçaabat temsilciliği Doğu Türkistan ‘da yaşanan insanlık dramını gündeme taşımak için Erol Günaydın Sanat Merkezinde “ Yeniden Ümmet Seferi Türkistan” konulu gece düzenledi.

Geceye sivil toplum kuruluşları, siyasi parti temsilcileri ve kamu kuruluşlarında çok sayıda idareci ve İHH gönüllüsü katıldı.

murat-ucuncu-001.jpg

Programa İstiklal Marşı, Kur’an-ı Kerim okunması, Akçaabat İHH temsilcisi Murat Özcan’ın açılış konuşması ile başlandı. Murat Özcan açılış konuşmasında, “ İHH İnsani Yardım Derneği, Dünyanın neresinde olursa olsun, hangi dil, hangi din ve hangi ırka mensup olursa olsun ezilenin yanında, zalimin karşısındadır. Dünya kamuoyunun ve Türkiye medyasının önemli bir çoğunluğunun dilsiz şeytanı oynadığı bu koşullarda biz ezilen mazlumların yanında olacağız ve ‘Allahın laneti zalimlerin üzerine olsun ‘ kelamına sonuna kadar inanacağız” dedi.

Murat Özcan’ın ardından Trabzon İHH İl Başkanı Dr. Murat Kadir Topçu bir konuşma yaptı.

Gece eğitimci-yazar Miktat Eyüboğlu’nun Doğu Türkistan konferansı ile devam etti. Miktat Eyüboğlu konuşmasında Doğu Türkistan’daki zulmü, İslam ve Türk dünyasının içinde bulunduğu durumları anlatarak, katılımcılara önemli bilgiler aktardı.

Gece, katılımcıların Doğu Türkistan fotoğraf sergisini gezmesi ile sonlandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler