CHP’den Kınama

CHP’den Kınama

Cumhuriyet Halk Partisi Akçaabat Atatürk Parkı’nda bulunan Atatürk Anıtı’na yapılan saldırıyı kınadı.

Cumhuriyet Halk Partisi Akçaabat Atatürk Parkı’nda bulunan Atatürk Anıtı’na yapılan saldırıyı kınadı.
Anıt önünde gerçekleşen basın açıklamasına CHP Trabzon İl Başkanı Nurcan Aşcı Demiröz, Akçaabat İlçe Başkanı Mustafa Bak ve çok sayıda partili katıldı.

Basın açıklamasını ise Akçaabat İlçe Başkanı Mustafa Bak yaptı.

Bak’ın açıklaması şöyle:

Gün Geçmiyor ki bu ülkenin kurucusu ulu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun bizlere mirası olan Cumhuriyet’e karşı hain saldırıların ardı arkası kesilsin. Daha dün burada Cumhuriyet ve Atatürk düşmanları, yobaz ve gerici zihniyetler yine bir yerlerden cesaret alarak kinlerini kusmaya çalışmışlardır.

Aslında buradaki saldırı ilk değildi. Yakın bir zaman önce de aynı zihniyet yine burada ve her fırsat bulduklarında iş başında olmaktadırlar.

Buradan herkese ilan ediyoruz: Hiç kimse ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün maneviyatına karşı yapılan bu alçakça saldırıları sıradan bir olaymış gibi örtbas etmeye ve açık niyetlerini saklamaya çalışmasınlar. Bu saldırılar bilinçli ve organizedir. Mutlak suretle bir yerlerden emir aldıkları açıktır.

Ulu önderimiz asla sıradan biri değildir. Bu ülkenin kurucusu olduğu gibi bu cumhuriyeti sonsuza dek yaşatacak olan cumhuriyet değerleri ile de anlamlaştıran tüm dünyanın kabul ettiği büyük bir devrimci ve askerî dehadır. Bizler büyük Türk gençliği olarak bu yobaz ve gerici zihniyetlerin emellerine ulaşmalarına asla ve asla müsaade etmeyeceğiz. Bu cumhuriyetin temellerini oluşturan laik, demokratik ve ulusal egemenlikten asla taviz vermeyeceğiz. Her sıkıştıklarında ‘meczubun işi’ diyerek bu işten sıyrılmaya çalışanlara da bu suistimallerin de bir bedeli olacağını hatırlatmak isteriz.

Bu millet çok hainlikler gördü, belki de görmeye devam edecektir. Fakat Türk gençliği siz ve sizin gibilere cumhuriyete ve ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’e karşı yapılan her türlü haince saldırılara karşı 29 Ekim 1923’te olduğu gibi her zaman haddinizi bildireceğimizi bir kez daha hatırlatmış olmak için buradayız.

Bu hain saldırıları yapan ve yaptıranların ceza almasının sonuna kadar takipçisi olacağız. Bizler Mustafa Kemal’in askerleriyiz, hepimiz birer Mustafa Kemal’iz. Bunu asla unutma

 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Haberler