Çankaya Projelerini Açıkladı

Çankaya Projelerini Açıkladı

CHP Akçaabat Belediye Başkan Aday Adayı Dr Mustafa Çankaya, Akçaabat Beeldiye Başkanı seçildiğinde yapacağı projeler hakkında bilgi verdi.

 

 Yıldızlı’da ikamet ettiğini ve Akçaabat’ın Salacık köyünde ata dede topraklarının ve aile mezarlığının bulunduğunu Akçaabat’ın dününde var olduğunu ve geleceğinde yön verici bir unsur olarak bulunmak istediğini belirtti.

Çankaya Akçaabat’ın potansiyelinin yüksek olduğunu şimdiye kadar hizmet edenlerin iyi niyetle bir takım hizmetler verdiğini Allah’ın izni ile kendisinin başkan olarak seçilmesi durumunda Akçaabat’ı daha üst seviyelere getirmek için projeleriyle çalışacağını söyledi.

Akçaabat köftesinin eski lezzetinin özellikle kekik otu otlayan yerel büyükbaşlardan geldiğini ancak gerek suni yemlerin devreye girmesinin gerek büyükbaş envanterinin azalmasının neticesi olarak ithal ete yönelilmesi ile köftenin orjinalliğinin azaldığını belirterek belediye bünyesinde hem yetiştiricilere destek verileceğini hem de belediye olarak oluşturulacak proje ile örnek çiftlik kurmayı düşündüklerini söyledi.

Çankaya belediye olarak yerel takımların Akçaabat’ta maçlarını oynayabilecekleri bir arazi tahsisi için inceleme yapacaklarını ve Akçaabat’ta yıkılan Fatih stadının yerini alacak yeni bir stadyum için belediye başkanı olmaları durumunda her türlü desteği vereceklerini beyan etti.

Darıca, Salacık, Akçakale, Mersin hattında insanların denize girebilecekleri sosyal donatılarıyla bütüncül bir yaklaşım içinde plajlar ve sosyal alanlar inşa edeceklerini belirten Çankaya bölgenin kanalizasyon sorunlarını da çözmek gerektiğini vurgulayarak vatandaşlarımızın denize girdikten sonra çoğunlukla hasta olduğunu ve gerekli tedbirlerin teknik olarak alınmadığını belirtti.

Akçaabat horonunun tanıtımının daha iyi yapılması ve özellikle bıçak horonunun harika bir gösteri olduğunu fakat dünyada tanıtılamadığını belirten Çankaya tıpkı Portekiz’e gittiğinde izlediği fado gösterisi gibi, İspanya’ya gittiğinde izlediği flamenko gösterisi gibi, Küba’ya gittiğinde izlediği tropicana gösterisi gibi, Azerbaycan’da izlediği kafkas dans gibi Akçaabat köfte ve Akçaabat bıçak horonunun dünyada tanıtılarak nitelikli turist çekme potansiyelinin çok yüksek olduğunu belirtti. İsviçre gezisinde incelediği Alplerin Karadeniz yaylarıyla benzer özellik gösterdiğini ve bizim yaylalarımızın akarsu açısından daha zengin olması nedeniyle turizme daha elverişli olduğunu fakat gerekli ilgiyi dünyadan çekemediğini vurguladı. İsviçre’de tüm coğrafyanın trenle gezildiğini fakat tüm Trabzonlu’lar gibi Akçaabatın raylı sistemi hala beklediğini söyledi.

Akçaabat’ta çoğunluk muhtarın fiziki çalışma ofisinin olmadığını belirten Çankaya göreve geldiklerinde bu eksikliğin giderileceğini taahhüt etti.

Çankaya belediye olarak her yenidoğan bebeğimize Akçaabat belediyesinde önceden içeriği belirlenen başta bebek maması ve bebek bezi olmak üzere hoşgeldin bebek uygulaması başlatacaklarını ve kuracakları komisyon ile 5 adet kız bebek için ve 5 adet erkek bebek için yöresel ad belirleyip ilan edeceklerini ve yenidoğan bebeklerine bu belirlenen ismi veren ailelere yine komisyon tarafından belirlenecek ekstra katkının da verileceğini böylece kaybolmaya yüz tutan bu manadaki kültürümüze de yeni bir ivme kazandırmak istediklerini bildirdi.

Ağız ve diş sağlığı alanında önce pilot uygulama ile belediye çalışanlarına ve daha sonra tüm halkımıza hizmet verecek bir poliklinik kuracaklarını ve de tüm çocukların kendi ikametinde ağız ve diş sağlığı taramalarının yapılacağını söyledi.

Halk sağlığı açısından Akçaabat’ın tüm sularının analiz edileceğini ve denetleneceğini bildirdi.

Kuracakları huzur ekipleri ile evlerde yaşlı bakımına katkı vereceklerini söyledi.

Akçaköy, Derecik, sera vadisi , yıldızlı hattından Akçaabat merkeze ulaşım konusunda özel çalışma yapacaklarını böylece halkımızın Akçaabat merkeze ulaşımını kolaylaştıracak ve hizmete erişimlerini artıracağız ve de merkez esnafımızın da bu manada gelir kaybının önüne geçmiş olacağız.

Yıldızlı, Derecik eski yolunun sonunda bulunan esnafın yolun kapanması ile madur olduğunu ve de bu alana yapacakları rehabilitasyon projesiyle bölgenin eko turizme kazandırılacağını esnafımızın tekrar yüzünün güleceğini belirtti.

Camilerimizin özellikle lavabo ve wc bölümleri başta olmak üzere hijyen açısından etkin şekilde yapılacak çalışmalarla halkımıza yaraşır halde tutulacağını bildirdi.

Otopark sorununa çözüm olmak üzere yeni katlı otopark projeleri ve park ettikten sonra alternatif ulaşım projeleri yapacaklarını bildirdi.

Akçaabat tütününü canlandırmak için ve de turizm ayağı olan tütün işletmeleri olması için katkı vereceklerini bildirdi.

Akçaabatımıza mavi bayrak başvurusu yaparak mavi bayrak almak istediklerini bildirdi. Buradan gelecek katkılarla projeleri daha kolay yapabileceklerini be bölge insanına iş imkanı yaratacaklarını söyledi. Birleşmiş milletler sürdürülebilir küresel turizm platformuna Akçaabat belediyesini üye yapmak istediklerini ve kuracakları visitAkçaabat uygulaması ile Akçaabat’a nitelikli turist çekerek kültürel ve ekonomik açıdan yükselme hedeflerinin olduğunu bildirdi.

Akçaabat’ta kuracakları yerel çarşı ile insanımızın el emeği göz nuru ürünleri ve yerel firmalarımızın ekonomik süreçlere katılımını destekleyecek yapı oluşturulacak.

Belediye bünyesinde açılacak teknik kurslarla başta yabancı dil eğitimleri ve turizm rehberlik hizmetleri konuları olmak üzere nitelikli sertifikasyon sistemi oluşturacaklarını ve buralardan yetişecek insan gücü ile projelerini gerçekleştirirken refah toplumu oluşturacaklarını bildirdi.

Akçaabat belediyesi çalışanları için kreş ve okul öncesi eğitim veren, okula giden çocukları olanlar için ise etüt merkezi şeklinde hizmet veren bir birim kuracaklarını bildirdi.

Akçaabat Haçkalıbaba hastanesi önü trafiğinin ve Kanuni bulvarı geçişinin ortak akılla çözümlenmesi için belediye olarak üzerlerine düşeni yapacaklarını taahhüt etti.

Akçaabat’ta sokak hayvanları toplanarak oluşturulacak modern hayvan bakım evinde rehabilite edilecek ayrıca burada normal evcil hayvanlara yönelik tedavi hizmet birini olacak ve de evcil hayvanların bakımını üstlenen kişilerin bakımı yapamayacakları sınırlı süreler için onlar adına bu tesiste kısa süreli hayvan bakım ünitesi de olacak.

Akçaabat’ta özellikle kadın voleyboluna yönelik olmak üzere belediye bünyesinde genç yaş gruplarında voleybol takımı kuracaklarını bildirdi. Akçaabat belediye bünyesinde proje oluşturmak ve takibini yapmak ile ilgili etkin bir birim oluşturacaklarını vurguladı.

Yine bölgemizde bulunan Japon uluslararası işbirliği ajansı JICA ile geçmişte ikili ilişkilerinin olduğunu ve belediye başkanı olduğunda kalkınma alanında ortak proje çalışmaları yapacaklarını bildirdi. Yine avrupa ve uzak doğu ülkeleri ile kardeş belediyecilik ilişkileri kurarak hem teknik hem mali yönden katkılar almayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum
Haberler