Bugün Onların Günü

Bugün Onların Günü

24 Kasım Öğretmenler Günü vesilesiyle Akçaabat Belediyesi önü Atatürk Parkı’nda Çelenk Sunma Töreni yapıldı.

Törene; Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, Akçaabat İlçe Jandarma Komutanı Barış Kesici, Akçaabat İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Usta, Siyasi Partilerin Temsilcileri ve yönetimi, Sivil Toplum Kuruluşlarının Temsilcileri, Akçaabat Protokolünün mensupları, daire amirleri, öğretmenler ve öğrencileri katıldı.

Atatürk Anıtı’na Çelenk Sunulmasıyla başlayan kutlama programı saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile sona erdi.

24 Kasım Öğretmenler Günü kutlama programı Erol Günaydın Sanat Merkezi’nde devam etti.

Akçaabat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Erol Günaydın Sanat Merkezi’nde düzenlenen program saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Programda göreve yeni başlayan öğretmen Yaylacık Anaokulu Öğretmeni Songül Ayla ve emekli öğretmen Osman Demir, Öğretmenler Günü için duygu ve düşüncelerini dile getirdiler.

Çalışma hayatları boyunca birçok kalbe dokunan ve artık dinlenmek üzere emekliye ayrılan emekli öğretmenlere Akçaabat Kaymakamı Ramazan Kurtyemez, Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim ve Akçaabat İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Usta tarafında ‘Hizmet Şeref Belgesi’ verildi.

Yepyeni heyecanlarla, aşkla ve şevkle göreve yeni başlayan öğretmenler için yemin töreni gerçekleştirdi.

Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırladığı ‘Öğretmenlik mesleğine bakış’ adlı röportaj izlendi ve yine öğrencilerin hazırladığı Ben Öğretmenim Oratoryosu sahnelendi.

24 Kasım Öğretmenler Günü programının son bölümünde Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Nebahat Eyüpoğlu ‘ Öğrencilerime Mektup” adlı yazıyı okurken; Akçaabat Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu lisesi öğretmen ve öğrencilerinden oluşan okul korosunun hazırladığı mini konser izlendi.

Akçaabat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün 24 Kasım Öğretmenler Günü Münasebetiyle kompozisyon, şiir ve resim yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri Akçaabat Kaymakamı Ramazan Kurtyemez, Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim ve Akçaabat İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Usta tarafından verildi.

Akçaabat Belediyesince 24 Kasım Öğretmenler Günü için düzenlenen Kuyu Yarışmasında dereceye giren öğretmenlere ödüllerini Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim takdim etti.

24 Kasım Öğretmenler Günü için duygu ve düşüncelerini dile getiren Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, “Öğretmenler, tüm çocukların hayatlarının şekillenmesinde yol göstericidir; ışık tutandır. Öğretmenlerimiz birçok çocuğun kalbine dokunur, birçok hayatı değerli kılar; bir elmas misali çocukları işler ve parlatırlar. Başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu kutsal görevi layıkıyla yerine getiren tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü en içten dileklerimle kutluyor; ahirete irtihal etmiş ve görevi başında şehit olmuş öğretmenlerimize ise Yüce Allah’tan rahmet diliyorum.” Dedi.

24-kasim-ogretmenler-gunu-vesilesiyle-akcaabat-belediyesi-onu-ataturk-parkinda-celenk-sunma-toreni-yapildi.jpeg

24-kasim-ogretmenler-gunu-vesilesiyle-akcaabat-belediyesi-onu-ataturk-parkinda-celenk-sunma-toreni-yapildi2.jpeg

24-kasim-ogretmenler-gunu-vesilesiyle-akcaabat-belediyesi-onu-ataturk-parkinda-celenk-sunma-toreni-yapildi3.jpeg

24-kasim-ogretmenler-gunu-vesilesiyle-akcaabat-belediyesi-onu-ataturk-parkinda-celenk-sunma-toreni-yapildi4.jpeg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler