Bir Festival Böyle Geçti

Bir Festival Böyle Geçti

Bu yıl 24. Si düzenlenen Uluslar arası Akçaabat Müzik ve Halkoyunları Festivalinin müzik ve halkoyunları kısımları iptal edildi. Ancak Festival etkinlik olarak yinede dolu dolu geçti.

24. ULUSLARARASI AKÇAABAT MÜZİK VE HALK OYUNLARI FESTİVALİ BÖYLE GEÇTİ…

Bu yıl 24.sü düzenlenen Uluslar arası Akçaabat Müzik ve Halkoyunları Festivalinin müzik ve halkoyunları kısımları iptal edildi. Ancak Festival etkinlik olarak yinede dolu dolu geçti.

Festivalden bir ay önce başlayan spor etkinliklerinde sokak basketbolu ve voleybol turnuvaları yapıldı. Festival öncesi sonuçlanan müsabakalarda dereceye girenlere ödülleri Belediye Başkanı Şefik Türkmen tarafından takdim edildi. Ayrıca düzenlenen penaltı atma yarışmasında Hasan Serdar Dinç birinci oldu.

Festival kapsamında Ulusal Akçaabat Çalıştayının bu yıl üçüncüsü düzenlendi. Çalıştay’ın konusu fotoğraf ve fotoğracılık üzerine idi. Bu nedenle, festivalin ilk gününde  Akçaabat Güzel Sanatlar Fakültesi Sergi Salonu’nda Fotoğraf Çalıştayına katılan Türkiyenin önemli isimlerinin açtığı fotoğraf Sergisi, ikinci olarak; Emin Serdar Sergi Salonu’nda Zeki Sezgin  fotoğraf Sergisi, son olarak ise; Akçaabat Sanatevi’nde Akçaabat belediyesince açılan fotoğrafcılık kursuna katılan kursiyerlerin fotoğraf sergisi açıldı.

Açılışlarda Trabzon Milletvekili Aydın Bıyıklıoğlu, Akçaabat Kaymakamı Abdul Rauf Ulusoy, Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, Belediye Başkan Yardımcısı Osman Parlayan ile  Cevat Birinci, Ak Parti İlçe Başkanı Ahmet Ziya Öztürk, Ak parti ilçe teşkilatı, Belediye Meclis üyeleri, Belediye ve ilçedeki diğer daire amirleri ve çok sayıda Akçaabatlı katıldı.

Bu yılki Festivalin sunuculuğunu Meltem ve Bülent Mumcu çifti yaptı.

Eğitim konularına önem veren Akçaabat belediyesince  festival kapsamında Erol Günaydın Sanat Merkezinde  İletişim Uzmanı Dr. Şaban KIZILDAĞ’ın  katılımıyla kamu  çalışanlarına “Akçaabat’ta Başarmak İçin Gelişmek İçin  MAZERET YOK”  konulu Seminer düzenlendi. Seminere katılım oldukca yoğun idi. İki saate yakın süren seminerden herkes mutlu bir şekilde ayrıldı. Seminere Belediye Başkanı  Şefik Türkmen,  Doğu Karadeniz Belediyeler Birlği Genel Sekreteri Mehmet Şentürk, Belediye Meclis üyeleri, Belediye ve ilçedeki daire amirleri, okul müdürleri ve vatandaş katıldı. Seminerin sonunda başkan Türkmen katılımcılara teşekkür etti ve sunumu yapan Şaban Kızıldağ’a bir plaket takdim etti.

Çalıştay’a Türkiye’nin önemli isimlerinden Mustafa Eser, Süleyman Çam, Mustafa Ertekin, İbrahim Zaman, Tahir Özgür, Emre İkizler, Yunus Koç, Ahu Akbaş, Sami Türkay,  Erol Özdayı  ile Trabzonlu fotoğraf sanatçısı Atilla Alp Bölükbaşı ve Belediyenin açmış olduğu kursa katılan fotoğrafçılarla Akçaabat’ta amatör olarak fotoğrafçılık sanatına ilgi duyanlar çalıştay programına katıldı.

Çalıştay  grubu  Kadırga Yaylası ve diğer yaylalarda, Akçaabat şehir merkezi, Ortamahalle, Sera Gölü’nde, ayrıca yöremiz ürünlerinden tütün, fındık çekimleri yapıldı. 4. Gün Kaptan Vedat Akgün’ün katkılarıyla deniz turu yapılarak denizden Akçaabat fotoğrafları çekildi. Akşamları Erol Günaydın sanat merkezinde sunum ve konferanslar düzenlendi.

Çalıştay’a katılanların ortak görüşü, Akçaabat’a gelmekten çok mutlu olduk, yeni dostlar edindik, Karadenizi doya doya gezdik, fotoğrafladık. Kültür ve sanata bu kadar ilgi  ve alakanın olduğu pek nadir yerlerimizden bir yerle karşılaştık. Akçaabatlılar çok şanslı, Akçaabat başını almış gidiyor, bu çalışmalara destek veren Akçaabat belediyesi ve bu organizasyonları vatandaşlarla buluşturan Kültür Müdürlüğü personellerini tebrik ediyoruz, nazar değmesin diyoruz. Tekrar bu şehre gelmeyi isteriz. Çünkü organizasyon çok mükemmeldi.

Çalıştayla ilgili Başkan Şefik Türkmen’de “3. sünü düzenlediğimiz Akçaabat Çalıştayı’na katılan fotoğraf sanatçılarımıza ve Akçaabat’lı fotoğraf sanatçımız Atilla Alp Bölükbaşı’na organizasyona verdiği katkılardan dolayı teşekkür ederim ve bu gibi etkinliklerimizi devam edecektir” dedi.

3-002.jpg

1-002.jpg

4-003.jpg

2-002.jpg

sanatevi-(17).jpgvoleybol-maclari-(2).jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler