Akçaabat’ta neler oldu?

Akçaabat’ta neler oldu?

Akçaabat’ta neler oldu?

15 Temmuz gecesi yapılan darbe girişimine tüm yurtta olduğu gibi Akçaabat’ta büyük tepki vardı.

Darbe girişiminin açıklandığı andan itibaren Akçaabat’ta vatandaşlar Sahil Park Havuzlar Meydanı’nda toplanmaya başladı. Ellerinde Türk bayraklarıyla yüzlerce vatandaş buradan Akçaabat Kaymakamlığı’nın önüne geçti. Kaymakamlık önündeki toplantıya, Akçaabat Kaymakam vekili Çarşıbaşı Kaymakamı Hakan Hakyemez  başta olmak üzere, Garnizon Komutanı Binbası Mustafa Selçuk, Akçaabat Emniyet Müdürü Mehmet Hacıoğlu, Akçaabat AK Parti İlçe Başkanı Emre Akgün, MHP ilçe Başkanı Miraç Çınar, Akçaabat Esnaf ev Sanatkarlar Odası Başkanı Yaşar Sivrikaya, Akçaabat Esnaf Kredi Kooperatifi Başkanı İsmail Bulut, Sağlık-İş Trabzon Şube Başkanı Osman Çavus, Muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Burada yapılan konuşmaların ardından bir grupta Söğütlü İl Jandarma Alay Komutanlığı önünde toplandı. Gecenin ilerleyen saatlerinde buradaki kalabalık çoğaldı ve yolu araçlar ile ulaşıma kapatıldı. Caddeyi tamamen ulaşıma kapatan vatandaşlar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan lehine slogan attı.  Toplanan vatandaşlar, "Dik dur eğilme, bu millet seninle", "Millet uyuma vatanına sahip çık" sloganları attı.

Jandarma önüne gelen Akçaabat Belediye Başkan Yardımcısı Cevat Birinci de sık sık vatandaşlara yönelik konuşma yaptı. Son gelişmeleri vatandaşlara aktaran Birinci "İşte asker burada, bizde buradayız. Bizi hiç kimse asker ile karşı karşı getiremez" dedi ve vatandaşları sakin olmaya davet etti.

İş adamından bedava çay ve su

Toplanan vatandaşların su, çay ve diğer ihtiyaçları bölgedeki iş yerlerinin yanı sıra saatler 04.00’ü gösterdiğinde iş adamı Aslan Çolak tarafından sağlandı. Ayrıca Çolak kurduğu stant ile kalabalığa çay servisi de yaptı.

Kalabalık sabahın ilk ışıklarına kadar nöbet tutmaya devam etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Haberler