Akçaabat'ta Kongrede Tartışma

Akçaabat'ta Kongrede Tartışma

Akçaabat'ta Kongrede Tartışma

Akçaabat’ta gergin kongre

S.S. Akçaabat Mersin Minibüsçüler Kooperatifi Seçimli Olağan Mali Genel Kurulu Akçaabat Erol Günaydın Konferans Salonu’nda başladı.

Divan Başkanlığını Bekir Kodalak’ın yaptığı kongre gergin başladı. Kongrenin gündem maddelerinde bazı üyelerin verdiği önergeler gündeme alınması istendi. Bunun üzerine konuşan hükümet temsilcisi ilgili madde görüşülmesinde verecekleri önergeyi oylatacağını açıklayarak ortamı yatıştırdı.

 

Kongrede konuşan Akçaabat Şoförler ve otomobilciler Odası Başkanı Ali Şentürk, 2 yıl önce yapılan toplantıda verilen sözlerin yerine getirilmediğini ifade etti. Başkan Şentürk “2 Yıl önce burada toplanmıştık. Toplantıda Başlan Abdullah Sevim çıktı ve artık araçlarda engelli rampası olmasının zorunlu olduğunu ve dönüşümün kaçınılmaz olduğunu ifade ederek otobüse geçelim dedi. Peki otobüse geçiş yaparken size ne vaatler verilmişti. 6 Plaka kendi adınıza M plaka takacaktınız. Üniversiteye kadar geçilecekti, Belediye otobüslerini çekecekti, olmazsa olmazımız da M plaka idi. Burada ben çıktım ve bunların yasal olarak kimsenin yapma hakkına sahip olmadığını ifade ettim. Bugün elimizde altın değerinde bir M plaka var ve bu plaka bakanlar kurulu kararı ile ancak kaldırılabilir. Şimdi biz bu kadar değerli olan plakamızı biz kendimiz imza atarak askıya çekiyoruz. Bugün gelinen noktada size verilen hiçbir söz yerine getirilmedi” dedi.

Mahkemeye Taşıdık

Ali Şentürk, alınan değişim kararını yargıya taşıdıklarını ifade ederek “Bu değişimi yargıya taşıdık. Yargı bir karar verecek. 100 bin lira vererek avukat tuttuk ve davayı takip ediyor. Bırakın 2 yıl sabredin. Mahkeme ne karar verirse ona uyalım. Ama biz burada minibüs olarak kalacağız. Burada imza vermeyen 160 kişi minibüs olarak devam edecek” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından gündemde olan tüm konular oy çokluğu ile genel kurulda kabul edildi.

172 Delegenin katıldığı kongrede, gündemde olan başkan seçimi ise delegenin kararı ile açık olarak yapıldı. Daha önce aday olduğunu açıklayan Muhittin Seyis, adaylıktan çekildiği oylamada Abdullah Sevim 125 oy alarak tekrar başkan seçildi.

Bazı Üyeler Polis Zoruyla Dışarı Atıldı

Sert tartışmaların yaşandığı oylamada bazı üyeler güvenlik kolları tarafından salon dışına çıkartıldı. Çıkartılanlar arasında Akçaabat Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ali Şentürk’te yer aldı. Şentürk daha sonra salona gelerek kongreyi takip etti.

Sevim’den Teşekkür

Kongre sonrasında bir teşekkür konuşması yapan S.S. Akçaabat Mersin Minibüsçüler Kooperatifi Başkanı Abdullah Sevim, kongreye katılım sağlayan herkese teşekkür etti. Başkan Sevim, alınan her kararın Akçaabat’taki minibüs esnafının yararına olduğunu ifade ederek “Biz bir yola girdik ve Akçaabat’ta dönüşüme karar verdik. Bu kararı sizlerle birlikte aldık. Aldığımız hiçbir kararda minibüs esnafını zarar sokacak, mağdur edecek bir karar olamaz. Her kararda sizin menfaatiniz ön planda tutulmuştur. Bize destek veren belediye başkanlarımıza, daire amirlerimiz ve siz değerli üyelerimize teşekkür ediyorum” dedi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum
Haberler