Akçaabat'ta Cumhuriyet Coşkusu

Akçaabat'ta Cumhuriyet Coşkusu

Cumhuriyet Bayramı'nın 98. Yıl dönümü çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Cumhuriyet Bayramı'nın 98. Yıl dönümü çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Cumhuriyet'in ilanının 98. yıl dönümü kapsamında ilk olarak Akçaabat Kaymakamlığında düzenlenen programda Akçaabat Kaymakamı Ramazan Kurtyemez ve Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim tebrikleri kabul ettiler.

Erol Günaydın Sanat Merkezi’nde düzenlenen programa, Akçaabat Kaymakamı Ramazan Kurtyemez, Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, Cumhuriyet Başsavcısı Hayrullah Şahin, Akçaabat Belediye Başkan Yardımcıları Serkan Özdemir ve Ali Güngör, Belediye Başkan Vekili Cevdet Bayraktar,  İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Barış Kesici, İlçe Emniyet Müdürü V. Ahmet Elvan, Siyasi Parti İlçe Başkanları ve yöneticileri, Belediye Meclis Üyeleri, STK Başkanları ve temsilcileri, Muhtarlar, daire amirleri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından bir konuşma yapan Akçaabat Kaymakamı Ramazan Kurtyemez, “Milletimizin birlik ve beraberliğinin en önemli tezahürü olan Cumhuriyet’in ilanı Türk milletinin, tarihte eşine ender rastlanan bir azim ve irade ile yapılan Kurtuluş Savaşı sonunda kazandığı, tarihindeki en büyük zaferidir. Bu anlamda Cumhuriyet, Türk Milletinin tarih sahnesinde yeniden var oluşunun adıdır. Hâkimiyetin kayıtsız şartsız millete ait olduğu Cumhuriyetimizin ilanının 98’nci yıl dönümünde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, silah arkadaşlarını ve aziz şehitlerimizi bir kere daha rahmet ve minnetle anıyor, milletimizin bu büyük bayramını yürekten kutluyorum.” dedi.

Günün anlam ve önemi ile ilgili duygularını dile getiren Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, “Cumhuriyetimizin ilanının 98. yıl dönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, İstiklal Harbimizin kazanılmasına ve yeni devletimizin kuruluşuna öncülük eden tüm kahramanlarımızı hayırla yad ediyorum.  Cumhuriyet, her şeyini kaybetmiş olan bir milletin ulusal bağımsızlığını kazanabilmek için giriştiği milli mücadelenin sonucunda elde ettiği büyük bir zaferin sonucudur. Yüce Türk Milleti, kendine emanet edilen Türkiye Cumhuriyeti'ni, huzur ve refah dolu yarınlara ulaştırmak için hiç şüphesiz her zaman tüm gücüyle çalışacaktır.

Geleceğimiz olan çocuklarımız ve gençlerimiz şunu iyi bilmelidir; büyük fedakarlıklarla, kan ve gözyaşı dökerek, ölüm-kalım mücadeleleri verilerek kurulan Cumhuriyetimizin temellerinde, binlerce şehidin, binlerce gazinin hakkı vardır. Dün atalarımızın savunduğu o hakları gelecekte de gençlerimiz kanı ve canı pahasına savunacaktır. Cumhuriyetin tüm kuşakları, bu görevin bilinci içinde, kendilerine bırakılan emaneti daima koruyacaklar, Türkiye Cumhuriyeti’ni Atatürk, silah arkadaşları ve şehit ve gazilerimizin emaneti ilelebet yaşatacaklardır. Cumhuriyetimizin kazanımları asla vazgeçemeyeceğimiz değerlerimizdir.

Bu vesileyle başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere İstiklal Mücadelemizin bütün kahramanlarını, eşsiz fedakârlıklarıyla milletimizin gönlünde ölümsüzleşen bütün şehit ve gazilerimizi rahmetle, şükranla anıyorum.  Bizleri aydınlık yarınlara taşıyan Cumhuriyetimizin 98. kuruluş yıl dönümünü ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramınızı kutluyor, tüm hemşehrilerimi selam ve muhabbetle selamlıyorum.” dedi.

Akçaabat Fen Lisesi öğrencileri günün anlam ve önemine istinaden şiirler okudu. Ardından Akçaabat Belediyesi Halkoyunları ekibi gösteri yaptı.

Tören, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kapsamında düzenlenen Okçuluk ve çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödül verilmesiyle sona erdi.

cumhuriyet-coskusu-akcaabat1.jpg

cumhuriyet-coskusu-akcaabat2.jpg

cumhuriyet-coskusu-akcaabat3.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler