Akçaabat İHH'da Nöbet değişimi

Akçaabat İHH'da Nöbet değişimi

Akçaabat İHH'da Nöbet değişimi

 

İHH Akçaabat Şube Başkanlığını yürüten Murat Özcan, bu görevi Zekeriya Çağlar'a teslim etti. Görev değişimi dolayısyla Akçaabat Darıca Saray Restaurant'ta kahvaltılı bir program düzenlendi. Programa, Akçaabat Kaymakamı Soner Şenel, Akçaabat Gökhan Uzun Fen Lisesi Müdürü Ali Balta, Akçaabat Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler müdürü Turhan Bektaşloğlu ve İHH Yönetim kurulu üyeleri katıldı.

İHH olarak amaçlarının bölge, din, dil, ırk ve mezhep ayrımı yapmaksızın dünyanın herhangi bir yerinde sıkıntıya düşmüş, felakete uğramış, zulüm görmüş, aç veya açıkta kalmış; savaş, tabii afet gibi sebeplerle mağdur olmuş, yaralanmış, sakat kalmış; evsiz, yurtsuz, tüm insanlara insani yardım ulaştırmak ve bu insanların temel hak ve hürriyetlerinin ihlal edilmesini önlemeye çalışma olduğunu ifade eden Murat Özcan, nu niyetle Akçaabat'ta 1 yıl önce açtıkları şubenin kısa süre içerisinde önemli çalışmalara imza attığını belitti. Özcan "Yaklaşık 1 yıl önce Akçaabat-Düzköy şubesi olarak Akçaabat'ta açmış olduğumuz şubemizde bir çok aileye ve yetim çocuklara yardım ettik. Sosyal sorumluk olarak ilçemizin yanı sıra ülke genelinde  ve ülkeler arasından bir Akçaabat olarak üzerimize düşen görevi yerine getirmeye çalıştık. Akçaabat ve Düzköy'de  24 bin lira değerinde 300'e yakın aileye gıda paketi yardımı ve 22 aileye toplam  21 bin lira değerinde para yardımı yaptık" dedi. Dünya'da zora düşen herkesin yarımına koştuğunu belirterek " Geçen Ramazan ayında 2 arkadaşımız Tunus’ta gerçekleştirilen “100 sünnet 100 kumanya” projesine katıldı.Projenin 50 sünnet-50 kumanya masrafları ilçe büromuz tarafından kermes gelirlerinden ve gönüllülerden karşılandı" şeklinde konuştu.

Akçaabat Kaymakamı Soner Şenel ise, toplum olarak vakıf ve hayır işlerini seven bir geçmişten geldiklerini ve bu tür organizasyonların topluma büyük faydalar sağladığını belirtti. Şenel "Millet olarak geçmişimizde vakıf ve dernekçiliğe önem veren bir milletten geliyoruz. BU tür dernekler toplum için  büyük faydalar sağlamakta, bazen devletin  fark edemediği hayır işerini sütlenmektedir" dedi.

Akçaabat Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Turhan Bektaşoğlu, belediye olarak hayır kurumlarına her türlü desteği verdiklerini ve vermeye devam edeceklerini ifade etti.

murat-ozcan-ihh-akcaabat.jpg

Konuşmalar sonrasında 1 yıllık görevi tamamlayan Murat Özcan'a Kaymakam Soner Şenel ve Zekeriye Çağlar plaket vererek teşekkür etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler