Akçaabat Bayramlaştı

Akçaabat Bayramlaştı

Akçaabat Bayramlaştı

Akçaabat Belediyesince organize edilen ve her yıl geleneksel hale getirilen bayramlaşma töreni Atatürk Parkı’nda yapıldı.

 

Bayramlaşma törenine; Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Trabzon Milletvekili Mustafa Şen, AK Parti Trabzon Milletvekili Adil Karaismailoğlu, ve Yılmaz Büyükaydın,  İyi Parti Trabzon Milletvekili Yavuz Aydın, AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Akçaabat Kaymakamı Ramazan Kurtyemez, Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, Belediye Başkan Yardımcısı Ali Güngör, Akçaabat protokolü, Siyasi Partilerin İlçe Başkanları ve Yönetimleri, Sivil Toplum Kuruluşlarının Başkanları ve Temsilcileri, Belediye Meclis üyeleri, daire amirleri, mahalle muhtarları ve çok sayıda Akçaabatlı vatandaşları katıldı.

 

Bayramlaşma programı Akçaabat İlçe Müftülüğü Şube Müdürü Erkan Bebek’in Kur-an’ı Kerim Tilaveti okumasıyla başladı.

 

Bayramlaşma töreninde konuşan Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, herkesin Ramazan Bayramını en kalbi duygularıyla kutlayarak paylaşmanın, birlik ve beraberlik içerisinde olmanın önemine vurgu yaparak “Bayramlar, toplumumuzu dostluk ve kardeşlik duygularıyla buluşturan, sevginin, saygının, hoşgörünün pekiştiği özel günlerdir. Bu özel bayram günlerinde geleneksel hale getirdiğimiz, her yıl ramazan ve kurban bayramlarında yaptığımız kutlama programların birinde, bugün yine sizlerle birlikte olmaktan onur duyduğumu ifade etmek istiyorum.  Ayrıca bugün programımıza teşrif ederek bizleri onurlandıran Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanımız Sayın Abdulkadir Uraloğlu’na, AK Parti Genel Başkan Yardımcımız, Trabzon milletvekilimiz Sayın Mustafa Şen’e şükranlarımı sunuyorum. Bildiğiniz üzere Akçaabat’ımız tarihi ve kültürel zenginlikleriyle önemli bir turizm şehridir. Bizler de bu zenginlikleri arttırmak ve yeni destinasyon alanları oluşturabilmek ve daha yaşanılabilir Akçaabat’ı inşa etmek adına çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Hem Merkezi Hükümetimiz, hem Belediyemiz hem de hayırsever iş insanlarının katkılarıyla Akçaabat’ımızda önemli işlere imza atıyoruz. Turizmden spora, üretimden istihdama kadar birçok yatırımı Akçaabat’ımıza kazandırdık. Tamamladığımız ve inşaatı devam eden birçok projemiz var ama ben özellikle şehir içerisindeki çalışmalarımızdan kısaca bahsetmek istiyorum. Akçaabat’ımız daha da güzel hale getirmek için istiklal caddemizdeki sağlamlaştırma çalışmamızı tamamlayarak burayı yayalaştırdık. Şimdi inşallah orta cadde boyunca ziraat bankası arkasına kadar devam edeceğiz. Fatih parkını yeniledik. A. Fazıl Ağanoğlu İlkokulundan Ak camiye kadar olan İnönü caddesini modernize ettik. Hemen arka kısmımızda bulunan Atatürk bulvarında iyileştirme çalışmamız sürüyor. Yine karşında sahilimizde büyük bir çalışma yapıyoruz. Yan tarafımızda bulunan eski hastane binasını yıktık. Şu anda otopark olarak burası hizmet veriyor ama burada güzel bir kent meydanı projemiz var. İnşallah bakanımızın ve genel başkan yardımcımızın desteği ile bu projemizi de hayata geçireceğiz. Akçaabat için yapacak çok işimiz var. İnşallah bunların hepsini zamanla tamamlayıp sizlerin hizmetine sunacağız. Bu düşüncelerle konuşmama son verirken sizlerin ve tüm İslam âleminin kurban bayramını bir kez daha tebrik ediyorum. Hac vazifesini yerine getirmek için Kutsal Topraklara giden hacı adaylarımıza da vazifelerinde başarılar diliyorum. 6 Şubat’ta Kahramanmaraş Merkezli meydana gelen ve 11 ilde yıkıma sebebiyet veren depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza bir kez daha Allah’tan rahmet yaralılara acil şifalar diliyorum. Rabbim inşallah insanlığa böyle felaket bir daha yaşatmaz.” Dedi.

 

Tüm İslam Aleminin ve Akçaabatlıların Kurban Bayramını tebrik eden Akçaabat Kaymakamı Ramazan Kurtyemez ise “Bizim için bu tür mübarek günler kardeşlik hukukunun geliştiği, yardımlaşma ve dayanışma maharetinin arttığı, paylaşma nimetinin bereketlendiği günlerdir. Mübarek günlerimizin her birini Hakkıyla idrak edebilmek önemlidir. Rabbim, hakkıyla kulluk edebilmeyi hepimize nasip eylesin. Bayram gününü sağlıklı, huzurlu geçirmenizi temenni eder; herkesin bayramını tebrik ederim.” Şeklinde konuştu.

 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Trabzon Milletvekili Mustafa Şen ise “Kıymetli hemşehrilerim; sizlerden aldığımız destekle hiç durmaksızın sizlere verdiğimiz sözleri tek tek yerine getireceğiz, Akçaabat’ımız, Trabzon’umuz ve ülkemiz bizlerden hizmet bekliyor. Yapılacak çok iş var. Şimdi iş yapma zamanı. Artık sözler değil işler konuşacak. Biz hesabını sadece aziz milletimize veren bir partiyiz. Sizleri temin ederim ki Türkiye Yüzyıl’ında emin adımlarla çalışacağız. Rabbim, kurbanlarımızı kabul eylesin, bayramımız mübarek olsun.”  cümleleriyle herkesin bayramını tebrik etti.

 

AK Parti Trabzon Milletvekili Adil Karaismailoğlu ise Türkiye Yüzyılının ilk bayramının birlik, beraberlik ve huzur içerisinde idrak edildiğini dile getirerek “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde ilerlemeye devam ediyoruz. Akçaabat’ımız, Trabzon’umuz ve tüm ülkemiz kazanacak. Ülkemizin geleceği için koşmaya devam edeceğiz. İşimiz hizmettir; gücümüz ise aziz milletimizdedir. Türkiye Yüzyılının ilk bayramı tüm İslam Âleminde, ülkemizde ve Akçaabat’ta mübarek olsun.” İfadelerini kullandı.

 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Urakoğlu, bayramlaşma töreninde yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi; “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleriyle Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı görevine getirildim. Yükümüz ve sorumluluğumuz çok ağır aynı zamanda da bir o kadar kıymetlidir. Bizler, bugüne kadar başlattığımız ve bundan sonra yapacağımızı her işin yakinen takipçisi olacağız. Sizlerin dertleriyle dertlenip her birini çözüme ulaştıracağız. Türkiye Yüzyılında durmadan gelişeceğiz; ilerleyeceğiz.  Birlik, beraberlik ve kardeşlik içerisinde birlikte nice bayramlar yaşayacağız. Rabbim, huzur, sağlık, mutluluk ve esenlik içerinde bir bayram geçirmemizi tüm İslam Âlemine ve bizlere nasip eylesin; Allah’a emanet olun.”

 

AK Parti Trabzon Milletvekili Yılmaz Büyükaydın, İyi Parti Trabzon Milletvekili Yavuz Aydın, AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu yaptıkları konuşmalarda tüm İslam Alemi’nin, yurttaşların ve Akçaabatlıların Kurban Bayramını tebrik ettiler.

 

Protokol konuşmalarının ardından bayramlaşma törenine katılanlar protokol üyeleriyle tek tek tokalaşarak bayramlaştı. Akçaabat Belediyesi tarafından Atatürk Parkı’nda organize edilen bayramlaşma programının ardından katılanlara çeşitli ikramlarda bulunuldu.

akcaabat-bayramlasma-toreni-2.jpgakcaabat-bayramlasma-toreni-1.jpgakcaabat-bayramlasma-toreni.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler