Ağrı’da ihtiyaç sahibi ailelere kurban eti dağıtıldı.

Ağrı’da ihtiyaç sahibi ailelere kurban eti dağıtıldı.

Kimse Yok Mu Derneği, Karadeniz İşadamları Derneği (KARGİD), Ağrı Genç İşadamları Derneği (AGİAD) ve Ağrı Belediyesi’nin ortaklaşa yaptıkları Kardeşlik Programında, Ağrı’da ihtiyaç sahibi ailelere kurban eti dağıtıldı.

Kimse Yok Mu Derneği, Karadeniz İşadamları Derneği (KARGİD), Ağrı Genç İşadamları Derneği (AGİAD) ve Ağrı Belediyesi’nin ortaklaşa yaptıkları Kardeşlik Programında, Ağrı’da ihtiyaç sahibi ailelere kurban eti dağıtıldı. Dağıtıma Akçaabat'tan giden iş adamları ve gönüllüler de katıldı.

6’ncısı yapılan Kardeşlik Programı için bayramın ikinci günü Ağrı’ya giden KARGİD üyeleri ve Kimse Yok Mu gönüllüleri, iki il arasında dostluk köprüsü kurdu. Trabzon’dan 150 gönüllünün iştirak ettiği programa katılan Karadeniz İşadamları Derneği (KARGİD) Başkanı Ahmet Yaşar Altıntaş ve ekibini Ağrı Genç İşadamları Derneği (AGİAD)Başkanı Mevlüt Bayraktar ve AGİAD yönetimi karşıladı. Kimse Yok Mu’nun önceden tespit ettiği ailelere kurban payı ulaştıran Trabzonluları, Ağrılılar, Nizamiye İlköğretim Okulu’nda yapılan programla uğurladılar.

İnsanlığın gereği..

Trabzon’un yanı sıra Ağrı’nın kardeş ülkesi Avusturya ile illeri Balıkesir, Bursa ve Bozüyük’ten şehre gelen 500 gönüllü, 5 bine yakın aileye 5’er kiloluk paketler içerisinde kurban payı ulaştırdı. Programa iştirak eden kuruluşlara plaket takdim edilen gecede konuşan Nil Eğitim Kurumları Genel Müdürü Ali Keskin, “Allah, insana değer verdiği için kendi ruhundan üflemiş, cennette yaratmış ve meleklerin de secde etmesini istemiş. İnsanın da birbirine değer vermesi, saygı duyup sevmesi gerekiyor. Dünya ve ahiret mamuriyeti için de insanın birbirini sevmesi gerekiyor.  Çünkü Peygamberimiz Hz. Muhammed (SAV), ‘İman etmedikçe cennete giremezsiniz, birbirinizi sevmedikçe de iman etmiş olmazsınız’ buyuruyor. Sevmek ise selamlaşmayla başlıyor ve yardımlaşmayla devam ediyor. Bugün sıcak yuvasında ailesiyle bayram yapma yerine yüzlerce, binlerce kilometre uzaklıkta, hiç tanımadığı kardeşleriyle bayramlaşmayı tercih edenler, insanlığın gereğini yerine getiriyor. Bu ziyaret yardım maksatlı olmaktan öte, insanlığın gereğini yerine getirip gönül almaya, dostluk kurmaya gelenlerin ziyaretidir.”dedi.

 

Doğu İle Batı Birbirine Yaklaştı

 

KARGİD Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Yaşar Altıntaş, Ağrı Genç İşadamları Derneği’nin kentte önceden tespit ettikleri ihtiyaç sahibi ailelereKimse Yok mu Derneği Trabzon şubesinin organize ettiği kurban etlerini dağıttıklarını belirterek,“Anadolu insanı yine Türkiye ve dünyanın dört bir yanına kurban dağıtıyor. Binlerce işadamı, doğuya giderek buradaki muhtaç gönüllere kurban dağıttı. Hz. Âdem’den günümüze,son 20 seneye varıncaya kadar kurban böyle bir fonksiyon icra etmemişti. Kurban ismi mesafeleri azaltan anlamı ile doğu halkı ile batı halkını birbirine yaklaştırıyor, Kurban Bayramını kardeşlik duygusu içerisinde yaşamaya çalışıyoruz” dedi.

Dostluk Köprüleri Önemli

Ağrı Belediye Başkanı Hasan Arslan ise kurban eti paylaşımından öte dostluk köprülerinin önemli olduğuna dikkat çekerek, “Son 6 yılda binlerce gönüle sevgi tohumları serpen muhabbet neferlerinin bıraktığı izleri biliyoruz. Ensar ve muhacir ruhuyla geldiğiniz Ağrı’da, insanlarımız sizleri çok seviyor ve bağrına basıyor.”şeklinde konuştu.

agri-kurban2.jpg

agri-kurban1.jpg

agri-kurban5.jpg

agri-kurban6.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler