AGD Geleneği Bozmadı

AGD Geleneği Bozmadı

AGD’nin her yıl düzenlediği Mekke’nin Fethi programının, bu yıl Kovid-19 pandemisi nedeniyle online gerçekleştirileceği açıklandı;

AGD’nin her yıl düzenlediği Mekke’nin Fethi programının, bu yıl Kovid-19 pandemisi nedeniyle online gerçekleştirileceği açıklandı;

 

31 Aralık Perşembe akşamı TV5 ve AGD TV ekranlarından fetih heyecanını evlere taşıyacak coşku ile ilgili açıklama yapan  AGD Akçaabat Şube Başkanı Ömer Kantarcı “Bu toprakları bize yurt yapan anlayışın fetih ruhu olduğuna inanıyoruz. İnsanımızı kültür emperyalizminin yanında değil, fetih ruhunun yanında durmaya çağırıyoruz” dedi.

 

Anadolu Gençlik Derneği’nin (AGD), her yıl Türkiye’nin 81 ili ve yüzlerce bölgede farklı noktalarda tertiplediği, Mekke’nin Fethi programı bu yıl Kovid-19 pandemisi nedeniyle online gerçekleştirilecek. Mekke’nin Fethi’nin 1390’ıncı yıllında düzenlenecek program, 31 Aralık Perşembe akşamı saat 21.00’de TV5 ve  AGD TV ekranlarından ve sosyal medya hesaplarından fetih coşkusunu dünyanın dört bir yerine taşıyacak.

 

FETHİN RUHUNU KONUŞACAĞIZ

 

Mekke’nin Fethi programıyla ilgili yazılı açıklama yapan AGD Akçaabat Şube Başkanı Ömer Kantarcı, yıllardır Mekke’nin Fethi programı düzenlediklerini hatırlatarak, “Bu yıl pandemi nedeniyle bir araya gelemediğimiz şu günlerde Mekke’nin Fethi’ni her yıl olduğu gibi aynı coşkuyla sesimizin ulaştığı tüm dünyadaki hanelerde kutlamak adına online olarak düzenliyoruz. Bilindiği üzere yeryüzünün ilk binası Kâbe’nin bulunduğu şehir olan Mekke İslam ordularınca Ocak 630 tarihinde fethedilmiştir. Biz bu programları düzenlerken fethin hicri ya da miladi yıldönümünü ya da fethin kronolojisini konuşmadan ziyade fetih ruhunu kuşanmanın derdindeyiz” ifadelerini kullandı.

 

VATANDAŞLARI FETİH RUHUNUN YANINA ÇAĞIRIYORUZ

 

Fethin önemine dikkat çeken Kantarcı, şöyle devam etti: “Fetih, bir beldenin ve o beldede yaşayan insanların dimağlarının İslam’a açılmasıdır. Fetih, küfrün karanlığının Kelam-ı Kadim’in berraklığıyla silinmesidir. Biz Anadolu Gençlik Derneği mensupları olarak bu coğrafyanın harcının İslam olduğuna, bu toprakları bize yurt yapan anlayışın fetih ruhu olduğuna inanıyoruz. İnsanımızı kültür emperyalizminin yanında değil, fetih ruhunun yanında durmaya çağıyoruz. Bu yıl ekranlardan düzenleyeceğimiz Fetih Buluşması’nın ‘Yeni Bir Dünya’nın kurulmasına ve 7 milyar insanlık âleminin saadetine vesile olması inancıyla programımıza 7’den 70’e, aynı duyguyu paylaşan herkesi davet ediyoruz. Tüm halkımız mekkeninfethi.com adresinde programımızın detaylarıyla ilgili bilgi sahibi olabilir ve isimlerine özel hazırladığımız online davetiyeye ulaşabilirler.”

mekkenin-fetki-adg.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler