Gürcistan Farklı Galip Geldi

Gürcistan Farklı Galip Geldi

Avrupa Rugby Şampiyonası maçına özellikle Gürcü taraftarlar yoğun ilgi gösterirken, karşılaşmayı az sayıda Rus taraftar kendilerine ayrılan bölümde izledi.

Fotoğraflar: Derviş Altuntaş

 

Gürcistan ile Rusya Rugby Milli Takımları arasında İlçemiz Akçaabat Fatih Stadı'nda bugün oynanan Avrupa Rugby Şampiyonası maçına özellikle Gürcü taraftarlar yoğun ilgi gösterirken, karşılaşmayı az sayıda Rus taraftar kendilerine ayrılan bölümde izledi.

Meraklı Trabzonlu seyirciler ise karşılaşmayı bilet bulamadıkları için çevredeki binaların balkonlarından ve inşaat halindeki binalardan izlemek zorunda kaldı.

Yaklaşık 8 bin 400 kapasiteli Fatih Stadı tamamen dolarken, karşılaşmayı izleyenler arasında Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Gürcistan Devlet Başkanı Mihail Saakaşvili'nin eşi Sandra Elizabeth Saakaşvili, Gürcistan Dışişleri Bakanı Grigol Vashadze, Devlet Bakanı Giorgi Baramidze, Gürcistan Acara Özerk Cumhuriyeti Hükümet Başkanı Levan Varşalomidze, Gürcistan Büyükelçisi Tariel Lebanidze ile Uluslararası Rugby Federasyonu Başkanı Mike Miller ve Türkiye Rugby Federasyonu Başkanı Şahin Kömürcü de yer aldı.

İlk yarısı 22-5 Gürcistan'ın üstünlüğü ile biten karşılaşmanın 2. yarısında fark daha da açılırken, Gürcistan sahadan 36-8 galibiyetle ayrıldı.

AKÇAABATLI SEYİRCİLERİN RUGBY YORUMLARI
Fatih Stadı çevresindeki evlerin balkonlarından ve inşaat halindeki binalardan karşılaşmayı izleyen Trabzonlu seyirciler ise ilk defa canlı olarak seyrettikleri bu oyunu çok sevdiklerini ve heyecanlandıklarını ifade ettiler. Rugby hakkında daha önce hiçbir şey bilmediklerini ifade eden seyircilerden bazılarının oyunu golf, Amerikan Güreşi ve Amerikan Futbolu ile karıştırması komik diyalogların yaşanmasına neden oldu. Trabzonlu seyirciler, Rugby'nin Türkiye'de ve özellikle Trabzon'da oynanması halinde hiçbir maçın tamamlanamayacağını ve her maçta kavga çıkabileceğini belirttiler. Rugby'nin Karadeniz insanı için en ideal sporlardan biri olacağını kaydeden Trabzonlular, "Çünkü heyecan verici, fizik mücadelesine sahne olan, güce ve zekaya dayalı bir oyun. Bu oyun tam bize göre" dediler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Spor