Günün Fotoğrafı Tartışması

Günün Fotoğrafı Tartışması

Sitemizde Facebook'tan Alıp Yayınladığımız Fotoğraf Sonrası İlginç gelişmeler Oldu.

fotograf.jpg
Facebookta paylaşılan bu fotoğraf sonrası ilginç gelişmeler oldu. Facebook sayfasındanda anlaşılacağı gibi fotoğrafı paylaşan kişiler farklı kişiler.

 

Sitemizde önceki gün facebook sosyal paylaşım sitelerinden alınarak haberleştirilen bir fotoğraf üzerine kıyatmet kopmaya başladı. Fotoğrafı çektiğini iddia eden bir kişi Akçaabat Emniyet Müdürlüğü'n giderek editörümüz Derviş Altuntaş'tan fikir ve sanat eserlerine muhalefetten şikayetçi oldu. Ayrıca bu kişi fotoğrafı sadece kendi facebook adresinde paylaştığını da iddia etti. 

Oysa ki bu kişinin facebook üyeliks zöleşmesinden haberi olmadığını açıkça ortaya çıkarmaktadır. Facebook üyelik sözşelmesi Türkçe olarakta vardır.  Facebookta paylaştığınız herşey artık sosyal alemn bir parçasıdır ve telif hakkı içermez. Telif hakkı içerdiğini düşünüyorsanız özel sitenizde paylaşabilir ve bilgisayarınızda sakalaybilirsiniz.

İşte facebook kullanım sözleşmesinin 2/4. Madedesi:Herkes ayarını kullanarak bilgi veya içerik yayınladığınızda, bu herkesin (Facebook dışından şahıslar dahil) bu bilgiye erişerek bu bilgiyi kullanmasına ve sizinle (yani adınız ve profil resminizle) ilişkilendirmesine izin verdiğiniz anlamına gelir.

Hal böyleyken bu şahsın kendini haber yaptırmak uğruna bazı gazetecilerle kendisine ait olduğunu iddia ettiği fotoğrafları paylaşmış ve kendine göre haber yaptırmıştır. Haberleri okuyan sanki bizim fotoğraf çaldığımızı zanneder. Kısa bir süre sonra yayın hayatımızın 6. Yılına gireceğiz. Hiç kimse izinsiz bir fotoğrafını yayınladığımızı şu ana kadar iddia etmedi ve izinsiz haber ve fotoğrafta kullanmayız.

Haberlerimizin tümü kendi ürettiğimiz haberlerlerden oluşmaktadır. Sitemizde yer alan haberlerin yerel gazeteler tarafından kullanılmasına bile izin veririz. Çok özel olmadıkça üzerine logo, habere imza atmayız. Çünki bizim amacımız Akçaabat'a, Akçaabatlılara hizmettir. 

Bu tür küçük işler ile siz okuyucularımıza karşı olan sorumluluğumuzdan hiçbir şey kaybettirmeyeceğini, sadece değerli zamanımızı emniyette ifade vermek için ayırdığımızı bilmenizi isteriz.

"Küçük olsun, Benim olsun" zihniyeti ile hareket eden bu tür kişileri karşımıza muhatap bile almayacağımızı ve bu tür kişilerin seviyesine inmeyeceğimizi siz okuyucularımızla paylaşmak isteriz.

Saygılarımızla
Derviş ALTUNTAŞ
Editör

İLGİLİ HABERİMİZ

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Haberler