Günnar'dan Diş Hekimleri  Günü mesajı

Günnar'dan Diş Hekimleri Günü mesajı

Günnar'dan Diş Hekimleri Günü mesajı

AK Parti Trabzon Milletvekili Dr. Adnan Günnar, 22 Kasım Dünya   Diş Hekimleri Günü İle İlgili Olarak Mesaj Yayınladı.

Ak Parti Trabzon Milletvekili Dr. Adnan Günnar yayınladığı mesajında;

Ülkemizde, 22 Kasım Dünya Diş Hekimliği Günü, içinde bulunduğumuz hafta ise Ağız Diş Sağlığı Haftası olarak kutlanmaktadır.

Sağlık teşkilatımızın temel taşlarından biri olan tüm diş hekimlerimizin “Dünya Diş Hekimliği Gününü” kutlarım.

Sağlıklı yaşam; ağız ve diş sağlığıyla başlar. Ağız ve diş sağlığı bireyin vücut sağlığını doğrudan etkilemektedir. Ağız ve diş sağlığı gerektiği gibi korunmadığında birçok hastalığı beraberinde getirmektedir.  Diş çürükleri ve dişeti hastalıkları; kronik solunum yolları hastalıkları, kalp-damar hastalıkları, mide-bağırsak hastalıkları, kemik erimesi, yüksek tansiyon,  şeker hastalığı gibi hastalıkların risklerini arttırmaktadır.

Ağız ve diş sağlığının öneminin anlaşılması ve toplum bilincinin oluşturulması, kişilerin hijyenine dikkat etmesi, anne adaylarının gebelikten itibaren düzenli olarak ağız ve diş sağlığı hususunda muayene edilip takip edilmesi gerekmektedir.

Yılda 2 kere ağız ve diş sağlığı kontrolü, günde 2 kere diş fırçalanması kişilerin sağlığını ve yaşam kalitesini arttıracaktır.

Ağız ve Diş sağlığı gibi çok önemli bir görevi yerine getiren tüm meslektaşlarımın  “22 Kasım Diş Hekimleri Günü” kutlar, ayrıca bu bilincin yaygınlaştırılması için gayretle çalışan tüm sağlık çalışanlarımıza da şükranlarımı sunarım.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler