Günnar'dan Açıklamalar

Günnar'dan Açıklamalar

Günnar'dan Açıklamalar

Trabzon Milletvekili Dr. Adnan GÜNNAR son günlerdeki Trabzon gündemiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Adnan GÜNNAR; “ TBMM’nin 1 haftalık ara vermesinden sonra il merkezi ve ilçelerde halkla buluşmalarımız devam ederken Avni Aker, Cephanelik, Çöp Meselesi, Şehir hastanesi, Yatırım adası, Kaşüstü ve Akçaabat kavşaklarının yapımı gibi konuların vatandaşlarımızın gündeminde olduğunu gözlemledik.” dedi. Günnar bu konularla ilgili olarak, halkın sesi olduklarını ve başta İçişleri Bakanımız Süleyman SOYLU ile Milletvekillerimizin birlikte Trabzon için üstün çaba sarfettiklerini ifade etti.

 

Avni Aker Bölgesi Yeşil Alanı Cumhurbaşkanımızın Himayelerindedir.

Avni Aker konusuna değinen GÜNNAR “İnönü Mahallesi,Trabzon’un köklü ve en kalabalık mahallelerinden birisidir. Çocukluğum ve gençliğimin geçtiği bu mahalle Avni Aker, Yavuz Selim, 19 Mayıs Kapalı Spor Salonu ve Atış Poligonuyla Trabzon’un spor tarihinde önemli bir yer tutmuştur.

Akyazı Şenol Güneş Spor Kompleksi Cumhurbaşkanımızın iradesiyle Trabzon için büyük bir kazanım olmuştur. Ak parti Trabzon İl başkanlığı yaptığım dönemde Avni Aker ve çevresinin bir park haline getirilmesi talebimi Sn. Recep Tayyip ERDOĞAN’a Başbakanlığı döneminde bizatihi iletmiştim. Yanımızda dönemin Trabzon Belediye Başkanı Sn. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu da vardı. Sn. Başbakanımız, TOKİ’nin yatırımlarından her zaman Trabzon’un kazançlı çıktığını, ve bu talebi değerlendireceğini ifade etmişti. Aradan kısa bir süre geçtikten sonra Cumhurbaşkanı olarak Trabzon’a ziyaretinde bir kesimin Avni Aker bölgesinde Şehir Hastanesi isteklerini uygun görmediklerini ifade etmişlerdi ve Avni Aker’i İnönü Mahallesi’nde bir yeşil alan (şehir parkı)olarak değerlendirilmesi gerektiği talimatlarını vermişlerdi. TOKİ Başkanı Sn. Ergün Turan ile yaptığım görüşmede de bu bölgenin yeşil alan olarak Sn. Cumhurbaşkanımızın himayelerinde olduğunu da ayrıca teyit ettiğimi sevinerek ifade etmek isterim.” dedi. 

Bakanımız Sn. Süleyman Soylu ile birlikte bu bölgenin Trabzon halkına park ve yeşil alan olarak kazandırılması için çalıştığımızı halkımıza müjdeyle iletirim. 6 dönümlük Meydan parkından başka halkımızın daha fazla yeşil alanlara ve büyük parklara ihtiyacı olduğunu ve şehircilikteki yatırım anlayışının yeşil alanlara yatırım olması  gerektiği anlayışımı kamuoyuyla paylaşmak isterim” dedi.

 

Cephanelik Ek Bina İnşaatı Kamuoyunu Rahatsız Etmiştir

Sözlerine Cephanelik tartışmalarıyla ilgili açıklamalarıyla devam eden GÜNNAR  “Trabzon’un önemli tarihi eserlerinden biri olan Cephanelik’le ilgili tartışmaların Trabzon’un gündeminde olduğu aşikârdır. Bu güzide eserin bitişiğinde yapılmakta olan yeni/ek yapının şehir halkını incittiğinin farkındayım. Cephanelik gibi eserlerin geleceğe kazandırılması anlayışı yerine, varolan kimlikli bir tarihi eserin yanıbaşına  Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu’nun neyi korumak maksadıyla bu projeyi onayladığını anlayabilmiş değilim. Gelecek nesillere, kimlikli yeni mimari eserleri miras olarak kazandırmak icin çabalamak varken ve şehrin kültür mirasının doğru koruma anlayışı ile geleceğimize aktarmak gerekirken,mevcut tarihi eserlerin yanıbaşındaki ek bina inşaat çalışmaları, benim de içimi sızlatmaktadır.

Konuyla ilgili sorumluların ve yetkililerin yeniden değerlendirme yapmaları için meseleyi tekrar masaya yatırmaları gerektiği düşüncelerimi, kamuoyuyla benzer görüşte olarak ifade etmek isterim”  dedi.

 

Katı Atık ve Çöp Meselesi

Gündeme dair açıklamalarında Trabzon’un çöp sorununa da değinen GÜNNAR: “Trabzon’un çöp meselesinde yeni kati atik alanlarına ihtiyacımız olduğu açıktır. Öyle ya da böyle bu çöp bizim çöpümüzdür. Depolama alanlarının yerinin tartışılması her zaman olacaktır. Ancak yer netleştikten sonra aslolan, depolama teknikleri ve modernizasyonu açısından, uygun şartlarda yapılıp yapılanmadığının kamuoyu baskısıyla daimi kontrolüdür. Konuyla ilgili yetkililerin kurallara uygun çalışıp çalışmadıklarının denetimini, ilgili mercilerden başka gönüllü, çevreci kuruluşlarında daimi olarak değerlendirmesi gerekir. Yönetici veya siyasetçi kamuoyunu asla es geçemez. Toplumsalmenfaatler öncelikli olmak üzere bağımsız, samimi STK’ların başarılı çalışmalarda katkısının yadsınamaz gerçekliğini hatırlatmak isterim” dedi.

 

Zeytin Dalı Operasyonu ve Terör Sevici STK’lar

Türkiye gündeminin en önemli konusu olan Zeytin Dalı Operasyonu ile ilgili konuşan GÜNNAR: “Kahraman Türk Ordusu Türkiye’nin ve mazlumların geleceği için başarılı ve önemli bir harekât gerçekleştirmektedir. Milletimiz topyekün birlik olmuş, her yaş ve kesimden insanlar askerlik şubelerinin önüne giderek bu harekâta katılmak istemektedir. Türk milletinin bu yüce ruhu birçok millette takdire şayandır.

Hal böyleyken ihanet içinde olanların ekmeğine yağ süren ifadeleri çekinmeden açıklayan Türk Tabipler Birliği ve TMMOB’un söylemlerini kınıyor, milletimizin vicdanında boğulduklarını ifade etmek istiyorum. Vatansever tabiplerimizin, mimar ve mühendislerimizin pervasız, hain, terör sevici zihniyete gereken dersi vereceklerinden hiçbir şüphem yoktur” dedi.

 

Yatırımların Takibi

Trabzon Milletvekili Dr. Adnan GÜNNAR “Kaşüstü ve Akcaabat’taki kavşaklarla ilgili çalışmaların devam ettiğini;  Ulaştırma Bakanlığı, Karayolları Genel Müdürlüğü nezdinde konuyu yakından takip ettiklerini ve en kısa sürede bu iki bölge kavşaklarıyla ilgili çalışmaların tamamlanacağını” belirtti.

Trabzon’la ilgili Şehir hastanesinin YPK aşamasında olduğunu ve Yatırım Adasının dünyaya örnek bir proje çalışmasının devam ettiğini ve  İkinci Devlet Üniversitesi konusunun TBMM’de komisyonda bulunduğunu belirterek, diğer önemli yatırımları da yakinen takip ettiklerini ifade etti.

Dr. Adnan GÜNNAR, milletvekillerimiz ve Sayın Bakanımız ile  birlikte, çalışmalarının uyum içinde yoğunlukla devam ettiğini belirtti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Siyaset