Günnar Yeni Anayasayı Anlatıyor

Günnar Yeni Anayasayı Anlatıyor

Günnar Yeni Anayasayı Anlatıyor

AK Parti Trabzon Milletvekili Dr. Adnan Günnar, 16 Nisan'da yapılacak Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Referandumu çalışmalarını Akçaabat İlçesinde sürdürdü.

Trabzon Milletvekili Dr. Adnan Günnar, Akçaabat İlçesinin Yıldızlı ve Akçaköy Mahallerinde ki hemşehrilerine 16 Nisan'da yapılacak referandumun önemini anlattı.

adnan-gunnar-021.jpg

lçenin Yıldızlı ve Akçaköy Mahallerini ziyaret eden Günnar, hemşehrileri ile referandum sürecini konuştu. Halka referandumun önemini anlatan Adnan Günnar, "Ülkemiz geçmişte çok büyük badireler atlattı. Bu Aziz Milletimiz, çok çekti. Daha yakın geçmişte 9 ay önce ülkemiz bir hain darbe kalkışması ile karşı karşıya kaldı. Milletimiz Vatan Aşkı ile sokaklara düşerek, ölüm pahasına bu vatanı hainlerin ellerine bırakmadı.Her karış toprağı şehitlerimizin temiz al kanıyla sulanmış bu vatanın toprağına sahip çıkmadık mı? Ya tersi olsaydı. O gece ya millet değil de vatan hainleri kazansaydı. Yani vatan için canını seve seve veren o şehitler değil de bu vatanın öz evlatlarını gözünü bile kırpmadan vuran teröristler kazansaydı? Hainlerin, o karanlık gecede çirkin emellerine ulaşmaları halinde neyi yapmak istedikleri bugün artık çok daha net. Mahkemelerce ortaya çıkarılan belgeler ve itiraflar olayın vahametini bir kere daha görmemize ışık tutmuş oluyor. Her şey milletimizin ve dünya kamuoyunun gözleri önünde cereyan etmekte. En başta milletin lideri Cumhurbaşkanı Başkomutan Recep Tayyip Erdoğan'ı, sonra başbakan Binali Yıldırım'ı bütün milletvekillerini bütün liderleri tek tek ve belki de birçok vatanını seven insanımızı şehit edeceklerdi. Asker üniformasına gizlenmiş teröristler "amacımız buydu" dediler. O korkunç gecede kazanan millet olmasaydı eğer, Türkiye o gece birlikte olup tanka - topa - uçağa - helikoptere çıplak elleriyle direnmeseydi karşı koymasaydı, bugün ne durumda olabileceğimizi düşünmek bile istemiyorum. Türkiye'nin başına bela olan terör örgütleri bir değil - iki değil - üç değil. Binlerce şehidin canı pahasına savunduğu bu topraklar daha o gecenin sabahında bölünecekti. Avrupa o da mücadeleye katılacaktı. Hatırlayalım lütfen bu hain kalkışımın ardında hiçbir Avrupa ülkesi bir beyanatta buldu mu? Tabiki de hayır. Ne diyebilirler çünkü içimizdeki uzantıları başarılı olamadı. Onlarda şaşırmış halde idiler. Yılların projesi çökmüştü" ifadelerini kullandı.

ak-parti-trabzn-milletvekili-adnan-gunnar-yildizlid1a.jpg

Günnar, "Şimdi bize karşı sergiledikleri hasmane tutumları bunu doğrular bir görüntü vermektedir. Avrupa'nın egemen güçleri artık taşeronlarına eylem yaptıramayınca işlerini kendileri yapmaya başladılar açıkca çekinmeden ve müttefikliğe yakışmayacak bir şekilde"takke düştü kel göründü" Bütün bunlar ortaçağ Avrupa'sının dayatmacı zihniyetinin tezahürüdür. O gece terör kaybetti, milletimiz kazandı. O gece Türkiye istiklalini bir kere daha bütün dünyaya haykırarak Çanakkale ruhunu hainlere ve onların ağababalarına hatırlattı.Şimdi de Türkiye'miz istiklal ve istikrarı için 16 Nisan'da sandık başına gidecek. İnşallah milletimiz güçlü 'EVET' ile hainlere birkere daha hak ettikleri cevabı vercektir.Lütfen bırakalım bazı ferdi beklentilerimizi bir kenara erteleyelim bazı düşüncelerimizi bu tarihi fırsatı kaçırmayalım. Belki de meclisimizde böyle bir milletvekili dağılımı bugünki duygularda bir daha olmayabilir. Bahsekonu anayasa bu şekilde meclisten geçmeyebilir. Hatırlayın 7 Haziran 2015 seçimleri sonrasını sandıktan tek başına iktidarı kuracak çoğunluk çıkmayınca koalisyon kurulamadı.Milletimizin imdadına 1 Kasım 2015 seçimleri yetişince telafi edebildik. Bu referandum başka birşey bu fırsat bir daha elimize kolay kolay gelmez bunu iyi değerlendirelim. Bu avantajımızı kaybedersek öyle imdadımıza yetişecek 1 Kasımlar'da yok" dedi.  Trabzon Milletvekili Adnan Günnar, 18 Maddeden oluşan Anayasa Değişikliği'nin 11. Maddesininin Türkiye Büyük Millet Meclisi ve Cumhurbaşkanı seçimlerinin yenilenmesi olduğunun altını çizerek, "Türkiye Büyük Millet Meclisi üye tamsayısının beşte üç çoğunluğuyla seçimlerin yenilenmesine karar verebilir. Bu halde Türkiye Büyük Millet Meclisi genel seçimi ile Cumhurbaşkanlığı seçimi birlikte yapılır. Cumhurbaşkanının seçimlerin yenilenmesine karar vermesi halinde, Türkiye Büyük Millet Meclisi genel seçimi ile Cumhurbaşkanlığı seçimi birlikte yapılır. Cumhurbaşkanının ikinci döneminde Meclis tarafından seçimlerin yenilenmesine karar verilmesi halinde, Cumhurbaşkanı bir defa daha aday olabilir. Seçimlerinin birlikte yenilenmesine karar verilen Meclisin ve Cumhurbaşkanının yetki ve görevleri, yeni Meclisin ve Cumhurbaşkanının göreve başlamasına kadar devam eder. Bu şekilde seçilen Meclis ve Cumhurbaşkanının görev süreleri de beş yıldır” diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler