Güneş'ten Basın Açıklaması

Güneş'ten Basın Açıklaması

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş bugün Trabzonspor Mehmet Ali Yılmaz Tesislerinde basın açıklaması yaptı.


Güneş, "Artık yeni bir sezona başlıyoruz. Geçmişi unutmak lazım. Biri yaptı o niye yaptı değiştirelim değil tam tersine o davranışı çözmek için adım atmak istiyorum. Ben takım için bunu yaptığımı düşünüyorum ama bütününde bunu yapamadığımı gücümün yetmediğini görüyorum. Burada demogoji yaparak çalışmayı hiç sevmiyorum.

Kendimi kısıtlarım başkasına müdahale etmem hiyerajşik bi düzenim yoktur. Görev almaktan çok sorumluluk almayı ön planda tutarım. Altımda olan insanların da bana uymasını beklerim. Planlı ilkeli dürüst çalıştık.

Bu sezon şampiyonlar liginde önemli maçlar oynayacağız. Şampiyonlar ligine şampiyon olarak gitmek isterdik ama olmadı. Ligde şampiyonlar ligine direk çıkmayı istiyoruz ve şampiyonluk kupasını kaldırmayı istiyoruz.

Transfer yapmak gündem yaratmak önemlidir ama iş yapmak daha önemlidir. Hem tranfesri yapmak hem gündemi yakalamak hemde iyi olmak çok çok daha iyidir. Keşke elimideki yerli futbolcuları tutabilseydik bugün burada size daha güçlü konuşabilirdim.

Yeni sezona başlıyoruz federasyon başkanı çok başarılı olmasına rağmen ayrıldı ama şunu özellikle söylüyorum nelerin yapıldığına bakmak lazım. Alt yapıda yaşı tutan 23 yaşın altında yaşı tutan 2 tane lisansı bulunan futbolcu bulundurmak varsa çok büyük bir fiyaskodur. Neden değiştirilmez bu konunun açıklanması çok önemli. Bende bunu öğrenmek isterim.

Kaptanlık konusuyla ilgili bugün toplantı yapacağım. Onlara açıklama yapmadan size açıklama yapmayı doğru bulmuyorum arkadaşlar" dedi.

Güneş, "Birlikte çalıştığınız uzun süre uyum dönemini aştığınız bir grubun aranızdan ayrılması şık değil doğru değil. Hiçbir yerli futbolcunun gitmesini istemem, buna oynamayanlar da dahildir.

Geçen seneye bakarak oynayanın kalıp oynamayanın da zorlanması gerekirken giden ftubolcular oldu bunlar üzücü. Ama bu değişimlere de ayak uyduracağız. Ben oyuncular için de takım için de bu yıl daha iyi bir takım bekliyordum ama şuanda sıfır mı artı mı bilmiyorum ama oyuncularımız gayet iyi. Hepimiz göreceğiz bakalım ne olacak.

Bazı transferlerde görüş farklılıkları oldu evet ama bunların alınmasında karşı değilim. Tabiki görüştüğümüz transferlerde var.

İzleme komitesinin baktığı veya başkanın aldığı oyuncular da olabilir öyle oyuncular var şuanda ama iyi futbolcular ve karşı da değilim. Ama şuanki uygulamanın doğru olmadığını söylemek isterim" diye konuştu.

Güneş, "Selçuk'ta Egemen'de Ceyhun'da Umut'ta gitmesin derim ama alışla ilgili de alınanlardan şuandaki oyunculardan memnunum hepsi iyi oyuncular ve verimli olacaklarını düşünüyorum. Bizim sol taraftaki oyuncu anlayışımızdır en büyük rahatsızlığımız.

Gabric'in sağlık durumu henüz netleşmedi. Şuanda hala bizim oyuncumuz 1 hafta içerisinde belli olacak durumu. Cale ile ilgili menajeri geldi konuştu bizimle bizim ekonomik olarak bir talebizim oldu sanırım getiremediler şuanda izin verilmiş sanırım Cale'ye yönetim tarafından yanlış tabi. Ama bizim oyuncumuzdur sıradan bir oyuncu değil gelirse çalışmalara devam ederiz. Bana göre iyi maçları da vardı.

Kaptanlık konusuyla oyuncuların görüşünü alacağım. Şuanda Egemen tarzında bir oyuncumuz yok malesef. Şuanda Türk bir defans almak zor en iyisini almak lazım diyeceğim ama en iyisi bizdeydi Egemen o da gitti. Şimdi uğraşacağız iyi bir oyuncu bulmak için.

Samsunspor ve Orduspor'un lige çıkmalarına çok sevindim. Onlara başarılar diliyorum hoşgeldiniz diyorum. İyi transferler yapıyorlar bakalım ne olacak lig" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Spor