Günaydın cevap verdi

Günaydın cevap verdi

Şaban Günaydın, kendisinin iki yılda aldığı maaşı bugün bir ayda alanların kendisini karalamaya hakları olmadığını söyledi.

Akçaabat Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet kooperatifi Başkan Adayı Şaban Günaydın, 2 Şubat cumartesi günü gerçekleştirilecek olan kooperatif genel kurulunda kazananın Akçaabat olması için yoğun bir çaba harcadığını, bu çabanın ise birliktelik yönünde sonuç vermemesinin üzüntüsünü yaşadığını söyledi. Tek liste ile seçime gidilmesi yönünde gerçekleştirdiği çabanın başlıca şahitlerinin mevcut Başkan Osman zeki Alşan ve Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Yaşar Sivrikaya olduğunu belirten Şaban Günaydın, “Buna rağmen birlikteliği bozanların şahsımı hedef alan ve hiçbir mesnedi olmayan iddialarla gazetelerde yer almalarına bir anlam veremiyorum. Bu nasıl bir hırstır ve neyin telaşı içindedirler doğrusu merak ediyorum.” dedi.
     Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Yaşar Sivrikaya’nın seçimde tarafsız kalıp enerjisini kendi kurumuna harcamak yerine kendisi hakkında asılsız suçlamalar yöneltmesinin cevabını kendisinin değil, kooperatif delegelerinin vereceğini de belirten Günaydın, kooperatifin denetleme kurulunda görev yaptığı dönemle ilgili olarak da aktarılan bilgilerin yanlış olduğunu söyledi. Bu görev süresinde aylık olarak sadece yapılan oturumlara katılma ücreti olarak ayda 54 YTL aldığını, hak edişlerinin ise bir yıllık bölümünü kooperatife bıraktığını da belirten Başkan Adayı Günaydın, “Bizim iki yılda aldığımız ücreti bugün bir ayda alanların esnafın karşısına çıkmaya bile hakları yoktur.” şeklinde konuştu.
     Kooperatifin mevcut yönetimindeki huzursuzlukları herkesin bildiği, bu işin ehli insanların tek liste ile seçime gitmesi gerektiğini de herkesin dile getirdiği bir ortamda, birliktelikten nemalanamayacak bazı kişilerin birliktelik için gösterdiği çabalara balta vurduğunu da kaydeden Günaydın, şunları söyledi:
“Biz, birliktelik için mevcut yönetim ve Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı’nın da katılımıyla birkaç kez bir araya geldik. Bu girişimimizden de olumlu sonuç almıştık. Ancak birlikteliği istemeyenlerin zorlamalarıyla, kendi aralarındaki çatışmalardan dolayı kooperatif üyelerine hizmet veremeyecek duruma gelen eski yönetim yine seçim zoruyla bir araya geldi. Bunun üzerine beni arayan ve ‘Bunlar yine ayrıldı. Sen, birlik ve beraberlik için elinden geleni yaptın. Artık sen de adaylığını açıklayabilirsin.’ diyen Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı, bugün ne değişti de benim karşıma geçip, suçladığı o kişileri savunuyor. Esnafın bu oluşum sonrasında kimin ağalık yapmaya çalıştığını ve kimin paracı olduğunu çok daha iyi anlayacağına inanıyorum.”
    Akçaabat için göreve talip olduğunu ve esnafa nasıl hizmet edileceğinin örneğini göreve geldikleri ilk günden itibaren göstermeye başlayacaklarını da belirten Akçaabat Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkan Adayı Şaban Günaydın, “Biz verdiğimiz her sözün arkasında durduk. bundan sonra da duracağız. Şayet görevimizi yapamazsak, bugünlerde olduğu gibi koltuğa yapışıp kalmayı değil, esnafın arasına dönmeyi de en büyük görev sayacağız.” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum
Haberler