Gümrükçüoğlu  Mecliste Konuştu

Gümrükçüoğlu Mecliste Konuştu

Trabzon Belediyesinin dünkü Meclis Toplantısınde önemli mkararlar alında Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu bazı belde belediye başkanlarına sert çıktı Şehrin kurtuluşunuda Akyazı Projesine bağladı

Trabzon Belediye Mecvlisinin dünkü toplantısında beldrelerin birleştirilerek Trabozn'un büyük şehir olması yine göndüme oturdu. Trabzon belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu knuyla ilgili belde belediye başkanlarına gönderme yaptı. Belediyelerin Trabzon Belediyesi çatısı altında birleşmesinin faydalı olacağını ifade eden Gümrükçüoğlu, "Şimdi belde belediyeleri ne yapsın, yeterli donanımı yok, makinesi yok, arabası yok, mühendisi yok. Bunları bizden rica ediyorlar. Bu durum aslında Türkiye’ye zaman kaybettiriyor. Bu konuyu nasıl siyasi yansıması olursa olsun gündeme getirdim. Belediye başkanları ile bir araya geldik. Karşı çıkanlar da oldu. Bir tanesi Trabzon Belediyesi "Kendi işini yapsın" diyor. Daha su parasını vermemiş. Yahu birleşme olsa da başkanlıkları sürecek. Çok isteyen varsa "Gelsin benim yerime otursun" dedim." İfadelerinde bulundu. 
Trabzon Belediyesi Meclis Ekim ayı meclis toplantısının ilk oturumunda Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon Belediyesi’nin çalışmaları hakkında bilgi verdi. 
AK Partili Meclis Üyesi İsmail Sağlam’ın belediyelerin birleşmesi konusunu gündeme getirdiği meclis toplantısında Başkan Gümrükçüoğlu’ndan ilginç açıklamalar geldi. 
Bir belde belediye başkanı ile yaşadığı diyalogu mecliste açıklayan Başkan Gümrükçüoğlu, o belediye başkanına "Ben kalkayım koltuktan, gel buyur sen başkanlık yap" dedi. 
Belediyelerin Trabzon Belediyesi çatısı altında birleşmesinin faydalı olacağını ifade eden Gümrükçüoğlu, "Şimdi belde belediyeleri ne yapsın, yeterli donanımı yok, makinesi yok, arabası yok, mühendisi yok. Bunları bizden rica ediyorlar. Bu durum aslında Türkiye’ye zaman kaybettiriyor. Bu konuyu nasıl siyasi yansıması olursa olsun gündeme getirdim. Belediye başkanları ile bir araya geldik. Karşı çıkanlar da oldu. Bir tanesi Trabzon Belediyesi "Kendi işini yapsın" diyor. Daha su parasını vermemiş. Yahu birleşme olsa da başkanlıkları sürecek. Çok isteyen varsa "Gelsin benim yerime otursun" dedim." İfadelerinde bulundu. 
AKYAZI ŞEHRİN KURTULUŞUDUR
Gümrükçüoğlu, kentin genel durumunu değerlendirirken, bir türlü net adım atılamayan Akyazı Stat Projesi’ni de gündemine aldı, ancak net bir açıklama yapmadı. 
Gümrükçüoğlu, şehrin doğusuna ve batısına otogar yapılmasının gerekliliğinden bahsederek, "Bu kent için şehrin doğusuna ve batısına modern otogarlar yapmayı planlıyoruz. Bu anlamda bir spor kentinin yoğunluğunu modern bir şekilde hazmetmeliyiz. Alanı dar olan bu kentin Akyazı Stat Projesi kurtuluşudur" dedi, 
Meclis toplantısından diğer notlar… 
- Karadeniz Sahil Yolu bölgesine Gümüşhane’de kar faciasında hayatını kaybedenler anısına anıt yapılacak. 
- Boztepe’de 5 yıldızlı bir otelin yapılması için 8 Ekim tarihinde görüşmeler yapılacak. 
-Ayasofya Müzesi etrafındaki evlerin kamulaştırılmasında bugüne kadar sadece 3 trilyon ödenek aktarıldı. Önümüzdeki hafta ödenek gelecek. 
- Trabzonspor’daki otoparkların sözleşmeleri bittiği andan itibaren belediyeye devredilmesi gündemde. Otopark ücretleri düşürülecek. 
- Bahçecik TOKİ ihalesi 20 Ekim tarihinde yapılacak.
-Şehrin en önemli sorunu olan trafik problemine yeni proje geliştirildi. 
Trabzon Emniyeti, KTÜ ve Belediye işbirliğiyle hazırlanan yeni projede sahildeki şehir yolunun kullanılacağı öğrenildi. 120 gündür üzerinde çalışılan bu proje hakkında önümüzdeki günlerde kamuoyuna bilgi verilecek.
-Çalışması durma noktasına gelen Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi’nin yapılması için 2 trilyon kaynak geldi. 
-Meclis üyesi İsmail Sağlam’ belediyelerin birleşme konusunu meclisin gündemine taşıdı. - CHP’li bir meclis üyesinden Belediyespor neden kapatıldı? Sorusu geldi. Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu, bu soruya "Şimdi basın burada olmasaydı çok rahat konuşurdum" dedi ve güldü. Gümrükçüoğlu, "Belediyespor’un 600 milyar borcu vardı. Biz o parayı zar zor ödemeye çalıştık. Ama bu çalışmayı yürüten meclis üyesi arkadaşlarımız hentbolun yürümeyeceğini söylediler. Bağışlarla bu iş yürümez" dedi.

Kaynak:Karadeniz

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Haberler