Gülcemal Projesi'ne Neler Yapılsın?

Gülcemal Projesi'ne Neler Yapılsın?

Gülcemal Projesi'nde Neler Yapılacağına Halk Karar Veriyor

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, tahkimat ve dolgu çalışmaları tamamlanan Sahil Dolgu (Gülcemal) Projesi I. etap alanında uygulanacak olan projeyi Trabzon halkının taleplerine göre hazırlatıyor.

 

Sahil Dolgu (Gülcemal) Projesi kapsamında I. etapta tahkimat ve dolgu çalışmalarını tamamlayan Trabzon Büyükşehir Belediyesi, 250 bin m2'lik I. etap alanında yapılacak olan rekreasyon düzenlemesini Trabzon halkının talepleri doğrultusunda şekillendirileceğini açıklamış ve taleplerin toplanması için anket çalışması başlatmıştı.

 

Büyükşehir Belediyesinin resmi internet sitesi olan www.trabzon.bel.tr portalında yapılan ankette katılımcılara, "Sahil Dolgu (Gülcemal) Projesi I. etap alanında hangi tesisleri görmek istersiniz?" sorusu yöneltildi. 1Mart - 25 Mayıs 2017 tarihleri arasında gerçekleştirilen ankete 1032 farklı katılım ve beyan elde edildi. Anket sonuçlarında ana hatları ile talepler; 'deniz aktiviteleri, rekreasyon, ticari aktivite-kurumsal yapı, kültür-sanat, ulaşım, donatı, dini inanç ve çocuklara yönelik alanlar' olmak üzere sekiz ayrı grupta oluştu.

 

Konuyla ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Sahil Dolgu (Gülcemal) Projesi'nin üç ayrı etapta tamamlanacağını, I. etapta tahkimat ve dolgu çalışmalarını tamamladıklarını hatırlattı. Gülcemal Projesi ile toplamda 800 bin m2 alan kazanacaklarını ifade eden Gümrükçüoğlu, "I. etap tahkimat alanında 250 bin m2 alan elde etmiş bulunmaktayız. Bu alanda uygulanacak olan projenin hazırlanmasına devam ediyoruz. Bu çalışmamızı halkımızın taleplerine göre şekillendiriyoruz. Ankette çıkan sonuçlara göre hazırlanan projemiz tamamlandığında yapım ihalesi gerçekleştirilecek ve uygulanmasına başlanılacaktır" diye konuştu.

 

Başkan Gümrükçüoğlu, Gülcemal Projesi'nin üç ayrı etabıyla Trabzon halkının bu konudaki hemen hemen tüm taleplerine yanıt verebileceğini de sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Haberler