Grup Bilmem Ne Akçaabat'ta

Grup Bilmem Ne Akçaabat'ta

'Kalp Krizi Değil, Gülme Krizi'' adlı komedi oyunu ile Akçaabat’ta tiyatro seveler ile buluştu.

 

DOKTORLAR GÜLDÜRDÜ…

“GRUP BİLMEM NE” AKÇAABAT’TA SAHNELENDİ…

Çoğunluğunu hastanelerde görevli sağlık çalışanlarının oluşturduğu ''Grup Bilmem Ne'' adlı tiyatro grubu, hastanelerde yaşanan bazı olayların konu edildiği ''Kalp Krizi Değil, Gülme Krizi'' adlı komedi oyunu Akpınar Köfte Balık ana sponsorluğunda Akçaabat’ta tiyatro seveler ile buluştu.

Trabzon Nümune Eğitim ve Araştırma Hastanesi doktorlarından İsmet Eraydın ile Doç.Dr. Hüseyin Kurtuldu, dahiliye uzmanı Dr. Tuba Yetim, röntgen teknisyeni Koral Koç, eczacı teknikeri Zeki Kamber, Ali Kemal Yılmaz, sınıf öğretmenleri Özlem Deniz ve Yaşar Eraydın, Ahmet Özbaysal’dan oluşan tiyatro grubu, ''Kalp Krizi Değil, Gülme Krizi'' adlı komedi tarzındaki oyunu Akçaabat Erol Günaydın Sanat Merkezi’nde sahneledi.

 

 Sağlık sektöründe, özellikle hastanelerin acil servislerinde yaşananların mizahi bir dinle anlatıldığı oyunda, oyuncular, izleyenlere hem keyifli anlar yaşattı hem de hayata dair konularda nasihatlerde bulundu.

Oyunculardan Dr. İsmet Eraydın, yaklaşık 1.5 saat süren tiyatro gösterisinin ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, amatörce başladıkları gösterilerde 50 bin izleyici ile çok iyi bir rakama ulaştıklarını ve Türkiye’nin birçok ilinde sahneye çıktıklarını söyledi.

 Eraydın, ''Sağlık sektörü ve hastanelerde yaşananları mizahi dille nasıl anlatabiliriz düşüncesiyle yola çıktık. Hedefimiz tiyatroyu hastaneye, hastaneyi de tiyatroya taşımaktır. İnsanları güldürürken düşündürmeye çalışıyoruz. Hastanelerde, özellikle de acil servislerde yaşanan komik olayları komedi tarzında izleyenlere sunuyoruz. İzleyenler de sergilediğimiz oyundan zevk alıyorlar. Şu ana kadar 30 ilde sahne aldık. Her gittiğimiz yerde büyük ili görüyoruz. Bu da bizi çok mutlu etmektedir'' dedi.

akcaabat-oyun-1.jpg

Oyun sonrası Akçaabat Kaymakamı Abdul Rauf Ulusoy ve Akçaabat Belediye başkanı Şefik Türkmen tiyatro ekibini tebrik etti.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Kültür Sanat