Gözyaşının adı: Hocalı

Gözyaşının adı: Hocalı

Hocalı Katliamı 22. yıldönümünde unutulmadı

Trabzon Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde düzenlenen konferansa konuşmacı olarak katılan Azerbaycanlı Araştırmacı-Yazar Nazile Abbaslı Hocalı Katliamı’nda yaşanılanları anlattı.

KTÜ Fatih Eğitim Fakültesi (FEF) Öğrenci Derneği tarafından düzenlenen konferans, fakültedeki Mahmut Goloğlu Oditoryumu’nda gerçekleşti. Öncesinde katliamı gösteren fotoğrafların yer aldığı bir fotoğraf sergisinin açıldığı programa çok sayıda üniversite öğrencisi katıldı. Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

26 Şubat 1992 yılında Ermeni silahlı güçlerinin, silahsız sivil insanları katletmesi olayının görüntülerinin sunu halinde izletildiği programda duygulu anlar yaşandı. Salonda bulunan çok sayıda katılımcı, kadınların karnının yarıldığı, bebeklerin gözlerinin oyulduğu soykırım görüntüleri karşısında kayıtsız kalamadı.

KTÜ FEF Öğrenci Derneği Başkanı Yunus Demirci’nin açılış konuşmasının ardından, konuşan Nazile Abbaslı Hocalı Katliamı’nda yaşanan vahşeti gözler önüne serdi. Katliamın oluşum ve sonuçlarına değinen Abbaslı, yaşananların unutulmaması gerektiğini belirtti.

Ermenistan devleti ve lobilerinin gelecek yıl sözde soykırım iddialarıyla ilgili propagandaya başlayacağını da ifade eden Abbaslı, “1915 yılında kendilerine soykırım yapıldığı yalanı kurgulayan Ermeniler, 100. yıldönümünü olan 2015’te dünya çapında büyük bir propaganda yapmak için çalışmalarını sürdürüyor. Biz şurada 22 yıl önce yapılan Hocalı Katliamı’nı bile yeterince duyuramıyoruz. Umarız Ermeniler’in 2015 yılında yapmayı planladıkları bu yalana devletimiz gerçek belgelerle bir karşılık verecek çalışmaları yapar” dedi. Abbaslı’ya konuşmanın ardından katılımı nedeniyle bir plaket takdim edildi.

Programa üniversite öğrencilerinin yanı sıra, MHP Trabzon İl Başkanı Muammer Demeli, MHP’nin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hüseyin Örs ve Akçaabat Adayı Metin Gedikli, MHP İlçe Başkanı Miraç Çınar,Türk Ocağı Başkanı Mithat Kerim Arslan, Akçaabat Ülkü Ocağı Başkanı Fatih Gedikli, ÜLKÜ-TEK Başkanı İbrahim Sağlam ve ADD Akçaabat Şube Başkanı Cengiz Bölükbaşı katıldı. 

Berkant PARLAK

hocali2222.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler