Gençlerle Bir Araya Geldi

Gençlerle Bir Araya Geldi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Trabzon Milletvekili Adayı Halil Memiş, Akçaabat Ülkü Ocağı’nda gençlerle bir araya geldi.

 

Akçaabat Ülkü Ocağı toplantı salonunda yapılan toplantıya; Söğütlü Belediye Başkanı Metin Gedikli, Şinik Belediye Başkanı, Cemil Pehlevan katıldı. Akçaabat Ülkü Ocağı Başkanı Fatih Gedikli’nin hazır bulunduğu toplantıda ilk önce Kur’an-ı Kerim okundu. Memiş, mevcut hükümeti kastederek “Eğer verdikleri haklar, sağladıkları hukuklar bunlarsa, Allah bizi onların hak ve hukukundan korusun.” dedi.

memis-ulku-ocaginda.2jpg.jpg

Akçaabat Ülkü Ocağı Başkanı Fatih Gedikli, katılımcılara teşekkürlerini sunarak, sözü aday Memiş’e verdi.

Milletvekili adayı Halil Memiş, kendisini gençlere tanıtarak, MHP’nin beyannamesinde yer alan özellikle eğitim alanındaki konulardan söz etti. Memiş, ülkenin her alanda sorun yaşadığını ancak milli-manevi değerlerde daha fazla sorun yaşadığını öne sürerek, “Türkiye’nin uluslararası süreçte bulunduğu konum hiç iyi değildir. Ama hepsinden önemlisi milli ve manevi değerlerde bir erozyon yaşıyoruz. Bu sorunların çözülmesini zora sakan sebep işte bu erozyon, biz milli değerlerine sahip çıkan bir gelecek oluşturmak zorundayız. Bugün Türkiye’de bir güvenlik görevlisi polis memuruna tokat atılabiliyor, Diyarbakır’da Atatürk büstüne terör örgütü lideri caninin posteri asılabiliyor. Türkiye’de milli ve manevi değerlerimiz oldukça gerilemiş durumda. Bu ülkede birilerinin hayal ettiği Türkiye’yi yaratabilmek için küçük bir zümreye soruların şifrelendiği bir durum yaşadık. Ama bundan Trabzon’da ya da taşrada kimse karışmadı çünkü onlar ancak istediklere kişileri istediklere yere koyabilmek adına, insanların haklarını istismar ediyor. Eğer verdikleri haklar, sağladıkları hukuklar bunlarsa, Allah bizi onların hak ve hukukundan korusun.” dedi.

memis-ulku-ocaginda3jpg.jpg

Türkiye’de eğitimin olmadığını, öğretimin ancak kaldığını iddia eden Memiş, çocuklarımızı üniversite sınavlarına karşı bir yarışa hazırlıyoruz, dedi. Memiş sözlerini şöyle sürdürdü; “Türkiye’de eğitim politikası diyoruz ama Türkiye’de artık eğitim yok, öğretim kaldı hatta biraz daha irdelersek o da kalmadı ancak noksan olarak ilerlemekte. Çocuklar yarış atı gibi oldu. Sanki okuldaki tek amaç sınav kazanmakmış gibi. İzlenilen bu yol çok yanlış. Hangi alanlarda hangi personele ihtiyaç olduğunu araştırmıyoruz, üniversiteler açıyoruz birçok yerde ama üniversiteleri eğitim için açmıyoruz. Açılan yerlere ne kadar ekonomik destek sağlar onu düşünüyoruz. Oranın esnafını nasıl destekler diye düşünüyoruz. İnsanların geleceğini bir iki saatlik sınava tabii tutmak ilerde sıkıntı doğuracağını düşünüyoruz. Seçim beyannamesinde biz bunu şu şekilde açıkladık, her yılın ortalamasını alarak en son ortaya çıkacak olan aritmetik ortalama ile o öğrencinin başarısı ölçülecek. Sınavı ortadan tam olarak kaldırmıyoruz sınav tabii ki var ama lisedeki her yılsonunda yapılacak olan sınavların ortalaması alınacak ve o ortalamaya en son lise mezuniyetinde yapılacak olan sınavla da toplanıp sonunda aritmetik ortalama yapılacak.” şeklinde konuştu.

Memiş konuşmasının sonunda soruları yanıtlarken, kendisine yöneltilen 40 bin ithal öğretmen düşüncesine ise, “Bu tamamen yanlıştır. Bunun bir açıklamasını hiç kimse milletimize yapamaz.” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Siyaset