Gençlere örnek teşkil ediyor

Gençlere örnek teşkil ediyor

İlker Durmuş, emniyetteki görevinin dışında gerçekleştirdiği faaliyetlerle de dikkat çekiyor.

Akçaabat Emniyet Müdürlüğü’nde karakol amiri olarak görev yapan Başkomiser İlker Durmuş’un, emniyetteki görevinin dışında gerçekleştirdiği faaliyetlerle de dikkat çekiyor. Geçen yıl 10 Nisan Polis Haftası’nda sözünü ve bestesini yaptığı ‘Canım Polisim’ adlı bestesinden sonra kardeşlik adında yazdığı yeni şiirini de besteleyen Durmuş, ayrıca yaşına ve iş yoğunluğuna aldırış etmeden üniversite okudu ve bu yıl o üniversiteden de mezun oldu.


Trabzon’un Akçaabat İlçesi’nde görev yapan 48 yaşındaki Başkomiser Durmuş, daha önce 2 yıllık Halkla İlişkiler Mezunu iken 2 yıl önce başladığı İktisat bölümünü de başarıyla bitirerek 4 yıllık üniversite mezunu oldu. Bu anlamda meslek içerisinde ve dışında yer alan gençlere de örnek teşkil eden Durmuş, bunun yanında yazdığı şiir ve besteleriyle de ön plana çıkıyor.

‘Canım Polisim’ adlı sözü ve bestesi kendisine ait eserini stüdyo ortamında CD’ye kaydettiren Durmuş, eğitim ve çalışmaları için “Bu son durak değil” diyor. “Eğitimin beşikten mezara kadar olduğu bize bildirildiğinin bu açık bir örneğidir” diyen Durmuş, “İleri yaş ve yoğun iş kesinlikle eğitimimizi ve ilmimizi artırmamıza kesinlikle engel değildir. Tamamen kişinin kendi içinden arzu ve isteğiyle bu uğurda aşılmaz denilen her şeyin aşılabildiğinin örneğidir bu yaptığımız. Genç arkadaşlarımıza örnek olabildiysek ne mutlu bize. Bu son durak değil tabiî ki de devam edeceğiz” diye konuştu.

Durmuş Polis teşkilatının misyonunu anlatmaya yönelik, polis-halk ilişkisini geliştirmek amacıyla yazdığı ‘Canım Polisim’ adlı eserini de tanıtırken şu ifadeleri kullandı: “Canım Polisim adlı türkünün söz ve müziğinin 10 Nisan kutlamalarının bir hafta öncesinde şiir yazdım hemen sazı aldım besteledim. Birkaç tekrar yaptıktan sonra daha sonra notaya alarak, stüdyoda aktararak CD’de dinlenir hale getirdik. Bu vatandaşın polise bakış açısını da daha tarafsız, daha cansiperane, daha hoşgörülü yaklaşmasını sağlayacak olan bir eserdir” ifadelerini kullandı.
Çalışmalarında güzeli, iyiliği, doğruyu, birlik ve beraberliği amaçladığını düşünen Durmuş, çalışmalarında maddi kaygı taşımadığını radyolarda yayınlandığında topluma olumlu mesaj vermeyi hedeflediğini sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Haberler