Genç Mucitler

Genç Mucitler

Şehit Gökhan Uzun Fen Lisesi öğrencileri çok amaçla bir robot tasarladı.

ROBOT YAPTILAR

Kağan İnan, Burak Çetinkaya, Ömer Akyüz, Fatmanur Yaman ve Aleyna Özkan isimli öğrenciler ev ya da büro içerisinde evrak taşıma işleminin yanı sıra güvenlik sorununu da çözecek şekilde tasarlanan robotu geçtiğimiz hafta görücüye çıkaran öğrenciler, Tübitak’ın düzenleyeceği yarışmaya katılmayı planladıkları robotlarıyla tam not aldılar.

ROBOTEX EVRAK TAŞIDI

Tamamen otomatik olan robot, öğrenciler tarafından ilçemizin eğitim yöneticilerinin hazır bulunduğu bir topluluk önünde, hafızasına yüklenen koordinatlar kapsamında okul içerisinde küçük çaplı evrak taşıma işlemini gerçekleştirdi. Kat planı hafızasına kaydedilen Robotex isimli robot, önüne çıkan engelleri aşabilecek paletli bir mekanizmaya sahip.

GÜVENLİK ONDAN SORULACAK

Güvenlik hizmeti verebilecek şekilde de dizayn edilen robot, daha önce hafızasına tanıtılmayan bir kişinin bulunduğu odaya girmesi halinde odanın tüm ışıklarını yakacak ve kamerasıyla tespit ettiği görüntüyü daha önce hafızasına yüklenen elektronik posta adresine otomatik olarak gönderebilecek kapasitede dizayn edildi.

MONTAJI BİTMEK ÜZERE

Elektronik sistemini tamamına yakın şekilde monte ettiklerini belirten öğrenciler, bu ay içerisinde de robotun dış görüntüsünü insana benzer bir şekle getireceklerini söylediler. Sipariş ettikleri ürünlerin gelmesiyle birlikte yapılacak monte işlemiyle robotlarının tamamlanacağını belirten öğrenciler katkılarından ötürü Okul Müdürü Ali Balta ile öğretmenleri Musa Değirmenci’ye teşekkür ettiler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Haberler