Geleneksel İftar Yemeği

Geleneksel İftar Yemeği

Makine Mühendisleri Odası Trabzon Şubesi Akçaabat Kültürpark’ta iftar yemeği verdi.

 

Saray Köfte’de verilen iftar yemeğine AK Parti Trabzon Milletvekili Aydın Bıyıklıoğlu, Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen ve davetliler katıldı.

 tmmob-iftar1.jpg

Yemekte bir konuşma yapan Makine Mühendisleri Odası Başkanı Şaban Bülbül, geleneksel olarak düzenledikleri iftar yemeklerinin sürdüğü belirtti.

tmmob-iftar2.jpg

 

Trabzon Milletvekili Aydın Bıyıklıoğlu yemekte yaptığı konuşmada: “Ülkelerin kalkınmasında en büyük lokomotif gücünü sivil toplum örgütleri oluşturur. Demokrasilerde kalkınma bu alt yapıyla gelişir, o toplumlar büyür, zenginleşir insanları huzurlu ve mutlu olur. Meslek odaları bu anlamda önemli sorumlulukları da üzerlerinde barındırıyorlar” dedi.

tmmob-iftar3.jpg

Ülkenin kalkınmasında mühendislerin diğer meslek dalları yanında ayrı bir yerinin olduğunu dile getiren Bıyıklıoğlu, “Bugün yer yüzünde kalkınmış ve gelişmiş olan ülkelerde en büyük lokomotif güç sanayi üretimle zirai üretimdir. Ama bunların içerisinde özellikle sanayinin bütün hayat katmanlarında son derece önemli olduğu gözden kaçmaz. Gerek dünyada gerekse ülkemizde mühendislerin yapmış olduğu hizmet göz ardı edilemez. Bu açıdan yıllardan beri meslek olarak da gördük ki iyi yetişmiş olan insanlar hayatları boyunca iyi hizmetler verebilmektedir. Bölgemizin en seçkin kuruluşlarından bir tanesi de Karadeniz Teknik Üniversitesi’dir. Ben bunu kendi mensubum olduğu için değil. KTÜ Türkiye’de Makine Mühendisliği bölümünde üst düzey eğitim veren 3 üniversiteden birisidir. Bu uzmanlarca ifade edilir. Orada görev yapan arkadaşları tebrik ediyorum. Ülkemizin hizmeti doğrultusunda gerek öğrencimiz gerekse meslektaşımız olan arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. Bu mübarek Ramazan gününde iftarda bulunmamızı sağlayan Makine Mühendisleri Odası Trabzon Şube Başkanı ve yönetimine teşekkür ediyorum” diye konuştu. Öğrencileriyle bir süre sohbet eden Bıyıklıoğlu, eski hatıralardan açılan konuları da gülerek dinledi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler