Geleneği Sürdürdüler

Geleneği Sürdürdüler

İlçemizin Yaylacık Mahallesi’n-deki camilerimizden biri olan Yaylacık Mahallesi Sahil Camii, Ramazan geleneğini bu yıl da sürdürüyor.


Yaylacık Sahil Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği, hayırsever vatandaşların katkılarıyla bu yıl da iftar sofrası kurma geleneğini sürdürüyor.
Geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da Ramazan boyunca her akşam iftar sofrası kuracaklarını belirten Dernek Başkanı Ekrem Yardım, sofralarının herkese açık olduğunu belirterek, “Bu sofraların kurulmasında katkı sağlayan tüm mahalle halkına, hayırsever Akçaabatlılar’a ve bu hayır işinde her zamanki gibi özverili bir çalışma temposu ortaya koyan imam-hatibimiz Fehmi Atasoy’a teşekkür ediyorum.” dedi.
Mahallede bulunan yardıma muhtaç kişiler ile Fatih Eğitim Fakültesi’nde öğrenim gören öğrencilerin yoğun olarak ilgi gösterdikleri iftar sofrasında her kesimden insanı da görmek mümkün.
Geçtiğimiz hafta içerisinde aynı sofraya konuk olan gazetemiz muhabirinin objektifine ise Akçaabat Müftüsü Mustafa Aktaş, Emniyet Müdürü Abdurrahman Tosun, Akçaabat İlçe Vaizleri Ali Kandil ve Mustafa Kurukız, Belediye Meclisi Üyeleri Hakkı Sivrikaya ve İsmail Baytar, Kıbrıs Gazisi Bekir Birinci ile Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Akçaabat İlçe Başkanı İsmet Kırali’nin de aralarında olduğu bir çok tanıdık sima takıldı.
Yaylacık Sahil Camii’nin iftar sofrası caminin hemen altındaki dernek lokali ile cami bahçesinde, yağışlı havalarda ise aynı yerdeki lokantalarda kuruluyor.



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler