Gedikli'den TOBB Üniversite Açıklaması

Gedikli'den TOBB Üniversite Açıklaması

Söğütlü'de kurulması planlanan Sağlık Bilimleri Yerlekesi’nin durumu ile ilgili Söğütlü Belediye başkanı Metin Gedikli açıklamalarda bulundu

 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne (TOBB) ait olan Teknoloji Üniversitesi’ne bağlı olarak Akçaabat’ta kurulması planlanan Sağlık Bilimleri Yerlekesi’nin durumu ile ilgili Söğütlü Belediye başkanı Metin Gedikli açıklamalarda bulundu. Üniversitenin Trabzon’a değer katacağına inandığını ifade eden Gedikli “Söğütlü beldesi sınırları içerisinde yapılabilmesi için bir dizi ziyaretler gerçekleştirdik. Bu ziyaretlerde TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu ve  Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası eski Başkanı Şadan Eren ile Trabzon Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı  Suat Hacısalihoğlu’nun çok ciddi gayretleri ile beraber geçmiş günlerde TOBB İnşaat, Proje ve Yatırım Koordinatörlüğü’nden yaklaşık 13 kişilik bir heyet beldemize gelerek arazi üzerinde incelemelerde bulundu. Gösterdiğimiz yeri beğendiler. Biz de bu yatırımın beldemize gelemsi için, Söğütlü’nün bir eğitim ve kültür kenti olması için mesai sarf ettik” dedi.

 

Üniversitenin kurulması aşamasında isteyen ve istemeyenlerin olmasının doğal olduğunu ifade eden Gedikli “Bu işlerde seven olur, sevmeyen olur. Tabiî ki bu tür olaylar ister istemez bizi de rahatsız ediyor. Gönül isterdi ki bu tür işlemlere herkes sahip çıksın. TOBB Üniversitesinin ne olduğunu anlatmaya gerek yok. Marka bir üniversitenin bölgemizde olması bizim için çok iyi olur” dedi.

 

Metin Gedikli, arazi üzerinde bazı vatandaşların itiraz ettiğini ve sonradan itirazlarını geri çektiklerini belirterek “Şu an için bina yapılacak olan yer ile ilgili her hangi bir sıkıntı yok. En kısa sürede gerekli işleler yapılarak inşaat başlayacaktır” dedi.

 

2. Özel Üniversite Kalite Katar…

Trabzon’u  kesinlikle olumlu etkiler.  Büyükşehirlerde bakın birçok farklı farklı üniversite bir çok farklı üniversite olması demek, diğer üniversitenin müşterimi aldı şeklinde, ticari bakmak değil. TOBB Üniversitesi’nin konsepti farklı. Burada Avrasya Üniversitesi var, KTÜ Var onların konsepti farklı.  Benim öğrencimi o üniversite gelirse müşterimi kaptı şeklinde olaya bakmamak lazım. Kalitede ve bilgide yarışmak lazım. Ben o görüşlere katılmıyorum. Bilkent gelse yerim olsa onlara da yer veririm” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Haberler