Gedikli'den Açıklama

Gedikli'den Açıklama

Akçaabat Ülkü Ocağı Başkanı Fatih Gedikli'den Kurtuluş açıklaması.

 

İşte Gediklinin Açıklaması...

Akçaabat’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yıldönümü.1 yıl 10 ay süren milli mücadele, müdafaa. İşgal kuvvetlerine karşı sürdürülen bağımsızlık destanı. Esarete boyun eğmemenin, yedi düvele karşı dimdik durmanın, milli haykırışın tecellisi “17 Şubat 1918 Akçaabat Destanı.”

   Yine tarihin derinliklerinde kahramanlık izlerini taşıyan, bir nevi bağımsızlık haykırışını  sembolize eden; “1810 Sargana Destanı.” Gururlu, onurlu, mücadeleci halkının Osmanlı padişahı 2. Mahmut Han’dan kahramanlık madalyası aldığı destan. Bağımsızlığın ilmek ilmek işlendiği her cm’ sinde ceddimizin göz nurunun, al renkli kanının bulunduğu vatan parçası; Akçaabat.

   Bu destan aynı  zamanda daha 1916’lı yıllardan başlayarak (muhacirlik yılları) her şeyini bırakıp zorunlu olarak göç ettirilen, sonra tekrar topraklarını işgal kuvvetlerinden çetin mücadelelerle geri alan ecdadımızdan bize yadigar kalan, hayatın her safhasında ilham kaynağımız olan değerimizdir.

   Yüce ecdadımızın (ruhları şad olsun) Akçaabat’ımızın köylerinde, yaylalarında verdikleri onurlu mücadeleyi; kıtlık günlerini, günde 2-3 fişek atma hakkı olan başı dik alnı ak,  yüreği bağımsızlık ateşi ile yanan askerlerimizin destanlaşan öykülerini kulaktan kulağa işiterek bu günlere  geldik. Genelinde yurdumuzda yapılan milli mücadeleyi...(Çanakkale’yi, Sakarya’yı, tüm kültür sınırlarımızı)

   Bu bağlamda Türk gençliğine düşen en büyük görev destanlaşan, ceddimizden bize miras kalan bu kutsal değerleri en iyi şekilde yaşayıp gelecek nesillere hakkıyla yaşatmaktır. Bu anlayış bizim milli şuurumuz, milli bilincimizdir. Bu bilinç tarihin her döneminden de anlaşılacağı üzere birlik beraberliğimizde gözü olan, bizi türlü yöntemlerle bölmeye çalışan ve çalışacak olan bizans’ın istediği gibi durağan olmamalıdır, olmayacaktır.Dinamik bir şekilde yaşanıp yaşatılmalıdır.

   Biz Ülkü  Ocağı Eğitim ve Kültür Vakfı olarak bu bilincin durağanlıktan kurtarılıp, dinamik olarak yaşatılması için gereken gayretleri göstermekteyiz ve her zaman göstereceğiz. Programlarımızda, sistemimizde bu tarz çalışmalarımız mevcuttur. Bunu birçok alanda yaptığımız çalışmalarla örneklemekteyiz.

   Bu vesile ile Akçaabat’ımızın düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yıldönümünü  bütün kalbimle kutlar, sayılar sunarım

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kültür Sanat