Gedikli Yeniden Başkan

Gedikli Yeniden Başkan

Akçaabat Muhtarlar Derneği Seçimi Yapıldı.

Türkiye Muhtarlar Derneği (TMD) Akçaabat Şubesi Başkanlığı seçimi yapıldı. Yapılan seçimde başkanlığa mevcut başkan Eyüp Gedikli seçildi. Ziraat Odası Toplantı Salonu’nda gerçekleşen seçime, Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, MHP Trabzon Milletvekili Süleyman Latif Yunusoğlu, AK Parti Akçaabat İlçe Başkanı Osman Çavuş, CHP Akçaabat İlçe Başkanı Mustafa Nadir, MHP Akçaabat İlçe Başkanı Adnan Çelik, DP Akçaabat İlçe Başkanı Ali Köroğlu, İl Genel Meclis Üyesi İsmet Kırali, Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Yaşar Sivrikaya, Şoförler Odası Başkanı Ali Şentürk, Ziraat Odası Başkanı Ali Bayram ile muhtarlar ve çok sayıda davetli katıldı.

 

121 kayıtlı üye sayısı bulunan Akçaabat Muhtarlar Derneği’nin kongresine muhtarlar yoğun ilgi gösterdi. Yapılan seçimde geçerli oyların tamamını alan Eyüp Gedikli başkanlığındaki yeni yönetim kurulu göreve getirildi. Divan kurulu başkanlığını Yaşar Sivrikaya’nın yaptığı seçimde, Acısu Köyü Muhtarı Tahsin Çelik ve Şoförler Odası Başkanı Ali Şentürk de divan üyeliği yaptı.

 

Kongrede bir konuşma yapan Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, muhtarların köylerdeki tüm vatandaşların hastalığıyla, sağlığıyla, düğünüyle, derdiyle ilgilendiğini belirten bir konuşma yaptı. Türkmen, Akçaabat’ın geçmişe göre her gününde geliştiğini ancak turizm alanında istenilen başarının elde edilemediğini söyledi. Başkan Türkmen, “Akçaabat’ımız sahiliyle ve lokantalarıyla bir çok şehirden daha güzel ama buralara gelen insanlarımızın şehir içerisine çekmekte başarılı olamadık. Son yapılan çalışmalarda inşallah bunu başaracağız.” dedi.

 

MHP Trabzon Milletvekili Süleyman Latif Yunusoğlu ise yaptığı konuşmasında, muhtarların ülkenin gelişmesi ve iyi yönetilmesinde büyük paya sahip olduğunu belirterek, ülkenin gelişiminin yerelden genele olduğunu kaydetti. Yunusoğlu, ülkenin gelişiminin ancak millî şuurla birlikte olacağını söylerken şu sözleri sarfetti, “Bizde bu millî ruhu İstiklâl Savaşı döneminde yaşadık. Bugün Japonya’yı geliştiren ve bu hale gelmesini sağlayan da bu ruhtur. Bugün Türkiye’nin küresel bazda başarıya ulaşması yine aynı ruha bağlıdır. Biz insanları ülkedeki vatandaşları bölmeye çalışan bir zihniyetle yönetmeye kalkarsak, bu millî ruhtan uzaklaşırız. Bu millî ruhu tekrar kazanabilmek, ancak o zihniyet değişikliğiyle ülkemizi lider ülke konumuna getirebiliriz diye düşünüyorum. Bunu da gerçekleştirmek için en küçük yönetim birimi olan muhtarlardan başlamamız gerekir.”

 

Göreve yeniden seçilen Akçaabat Muhtarlar Derneği Başkanı Eyüp Gedikli, kongreye katılarak ilgi gösteren tüm katılımcılara teşekkürlerini sunarak, “Bugüne kadar biz her zaman en iyisini yapmaya çalıştık, hatalarımızda olabilir. Tüm muhtarlarımızın derneğe üye olmalarını istiyoruz. Bu dernek üyeleriyle birlikte ayakta durabiliyor. Türkiye’de ilk Akçaabat Muhtarlar Derneği’nde sigortalı sekreter çalışıyor.” şeklinde konuştu.

 

Ayrıca, Türkiye Muhtarlar Derneği Genel Başkanı Ramazan Özünal kongreye telefonla katılarak yaptığı konuşmada, muhtarları Ankara’da Başbakanla yapılacak olan, muhtarların özlük hakları ve sorunlarıyla ilgili konuların yer alacağı toplantıya davet etti.

 

Öte yandan Muhtarlar Derneği Akçaabat Temsilciliğ yönetim kurulu şöyle oluştu: Eyüp Gedikli (Başkan), Harun Kandemir, Nazım Öztürk, Selahattin Demir, Mehmet Kahriman, Alaattin Özcan, Veysel Sivrikaya, Ali Yılmaz, Sönmez Altuntaş, Selahattin Karabulut, Muzaffer Güner, Yedek üyeler: Ali Aktaş, Yaşar Elmas, Mustafa Bülbül, Muzaffer Çoban, Erol Ertem, Denetleme Kurulu Asıl Üyeler: Ahmet Ali Şen, Kenan Özmen, Ali Tütüncü, Denetleme Kurulu Yedek Üyeler: Kadir Saraç, Muhammet Bozali, Rasim Memiş, Genel Merkez Üyeleri: Eyüp Gedikli, Selim Aydın, Hasan Kurt, Selahattin Kasap

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Haberler