Gazetecinin Fedakarlığı

Gazetecinin Fedakarlığı

Akçaabat'ta gazetecilik yapan meslektaşımız Cemil Bıyıklı (31), karaciğer yetmezliği olan 1 yaşındaki yeğenini, karaciğerinden verdiği parçayla yaşam bağladı.

 

Haber ve Fotograflar:Derviş ALTUNTAŞ

 

 Akçaabat'ta  yayın yapan Akçaabat Yeni Haber Gazetesi'nde gazetecilik yapan meslektaşımız Cemil Bıyıklı (31), karaciğer yetmezliği olan 1 yaşındaki yeğenini, karaciğerinden verdiği parçayla yaşam bağladı.

 

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Bıyıklı'nın karaciğerinden alınan parça, doğuştan karaciğer yetmezliği bulunan ve İzmir'deki özel bir hastanede tedavi gören, Bıyıklı'nın ağabeyi Mehmet Bıyıklı'nın 1 yaşındaki oğlu Nedim Kağan Bıyıklı'ya nakledildi.

 

 

Doktorların, ''nakil olmazsa hayatını kaybedeceğini'' belirttikleri Nedim Kağan, başarılı geçen operasyonun ardından sağlığına kavuştu ve hastaneden taburcu olacağı günü bekliyor.

 

 

Operasyonun ardından bir süre hastanede kalan ve daha sonra Akçaabat'taki evine gelerek burada istirahatini sürdüren Cemil Bıyıklı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, uygun bir dokuya sahip verici bulunmadığı takdirde yaşama ihtimali çok düşük olan yeğeni için hiç düşünmeden bıçak altına yattığını söyledi.

 

 

Ağabeyinin kan grubunun uyumsuzluğu nedeniyle nakil yaptıramadığını ifade eden Bıyıklı, ''Doktorlar, uygun dokunun aileden bulunması halinde operasyonun daha başarılı geçeceğini söylemişlerdi. Benim dokularım uyuştu. O benim yeğenim, canım; bana ihtiyacı vardı ve buna hayır diyemezdim. Her şeyden önce bir insanın yaşamına katkı sağladığım için çok mutluyum'' diye konuştu.

 

-''HERKES BU CESARETİ GÖSTERMEZ''-

 

Nedim Kağan'ın babası avukat Mehmet Bıyıklı ise oğlunun sağlığının hızla iyileştiğini belirterek, ''Yapılan operasyonla ikinci kez doğduk'' dedi.

Oğlunun doğduğu günden bu yana hayatlarının neredeyse hastanelerde geçtiğini anlatan baba Bıyıklı, şunları söyledi:

''Hastanelerde sürekli uğraşmaktan eşimin psikolojisi bozuldu. Doktorlar, karaciğerden alınan değerlerin her geçen gün yükseldiğini ve nakil gerçekleşmezse her an ölüm olabileceğini, tek çaremizin karaciğer nakli olduğunu söylediler. Kardeşim Cemil de bunu duydu ve bana 'Benim kan grubumu araştır. Eğer ben uygunsam organ verebilirim' dedi. Birlikte İzmir'e gittik ve yapılan tetkikler sonrası nakil için uygun bulundu. Yaklaşık 10 saat süren bir ameliyatla karaciğer parçası oğluma nakledildi.''

 

 

Mehmet Bıyıklı, kardeş bile olsa herkesin kolay kolay böyle bir cesareti gösteremeyeceğini vurgulayarak, ''Herkes yapmaz. Sonuçta bu büyük bir ameliyat ve riski çok fazla, ama buna rağmen hiç tereddüt etmeyen kardeşim Cemil bize yeni bir hayat bağışladı. Bunun karşılığını vermemiz mümkün değildir'' diye konuştu.

 

Haberimiz  ulusal basında da yeralmıştır. İlgili haberimizi aşağıdaki linklerden bulabilirsiniz.

 

HABER7

 

HaberAktüel

 

Bugün Gazetesi

 

Haber61

 

Trabzon'un Sesi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
13 Yorum
Haberler