Fotoğrafçılar Alınan Karara Tepkili

Fotoğrafçılar Alınan Karara Tepkili

Akçaabatlı fotoğrafçılar belediyenin almış olduğu karara tepki gösterdi

Akçaabat Belediyesi, Ekim ayı Meclis toplantısında aldığı kararla Ortamahalle'de bulunan Timurciler Konağı'nda yapılacak olan düğün fotoğraf çekimleri için ücret alınmasını kararlaştırdı.  Alınan karara itiraz eden Akçaabatlı fotoğrafçılar belediyeye tepki gösterdi.

Akçaabat’ta çalışıp dış çekim düğün fotoğrafçılığı yapan fotoğrafçılar, Belediyenin almış olduğu bu kararın çok yanlış olduğunu ve turizme yapılacak en büyük darbelerden biri olduğunu söylediler.

Akçaabatlı bazı fotoğrafçıların tepkileri:

Asiye Akad ( Stüdyo T) : Alınan karar bizim için çok saçma. Burası zaten belediyenin ve  belediyenin oluğu için zaten para talep etmemesi lazım. Böyle bir şey talep edilecekse de gelin ve damattan talep edilmesi lazım. Bize şehir dışı ve yurt dışından gelen müşterilerimiz var ve Akçaabat’ın tanıtımı için çok önemli. Belediyenin tanıtılmasına zaten fotoğrafçılar yardımcı oluyor. Eğer belediye düğün fotoğrafı için para talep etmek istiyorsa da buna saat koysun. Şu saatlerde çekim ücretlidir diye de belirtsin. Başka türlüsü çok saçma olur zaten.

Uğur Özkurt (Foto Kemal) : Belediyenin kendi arasında almış olduğu bu karar çok saçma. Adeta turizme darbedir bu. Buraya gelen çiftler beraberinde bir çok insanı da getiriyor ve Orta mahalleyi tanıtıyor. Turizme katkıdır bu. Eğer belediye böyle bir uygulama yapmak istiyorsa da bunu kaçak fotoğrafçılara yapsın.

Özcan İzgi ( Stüdya İzgi) : Biz Timurciler Konağında hiç çekim yapmadık. Ama kararı doğru bulmuyoruz.

İbrahim Yılmaz ( Foto İbrahim) : Belediye çok saçma bir olaya imza attı.   Eğer belediye bir şey yapmak istiyorsa önce korsan, vergisiz haksız kazanç sağlayan fotoğrafçıların önünü kessin, para alacaksa da onlardan alsın. Bize her yıl farklı yörelerden insanlar gelir ve biz onları oraya götürürüz. Biz aslında belediyenin ekranıyız. Ancak belediye, bu ekranın önünü kapatmaya çalışıyor. Akçaabat2ın bu kadar çok sorunu varken de Timurciler Konağı’nda fotoğraf çektirmek için para talep etmesine de anlam veremiyorum. Belediye bu kadar mı düştü yani?

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Haberler