Fırsat Bulan Değerlendiriyor

Fırsat Bulan Değerlendiriyor

Akçaabat Sebatspor'dan sitem Dolu Açıklamalar

 

İŞTE KULÜPTEN YAPILAN AÇIKLAMANIN TAM NETNİ...

BASINA VE KAMUOYUNA

Bilindiği gibi Kulübümüzün tek gelir kaynağı iddia gelirleridir. Ancak Kulübümüz, Spor-Toto Teşkilatı başkanlığı tarafından 6 haftadır cezalandırılarak iddiadan çıkartılmıştır. Bu cezalandırma süresinin ne kadar devam edeceği ise halen belirsizdir. Gerekçesi ise daha önce kulübümüzde müdürlük yapmış bir kişinin alacağını öne sürerek kulübümüzü icraya vermesi ve iddia gelirlerimize haciz konularak haciz listesindeki yerini alıyor. Ancak o dönemin yöneticileri bu icraya itiraz ediyorlar ve kulüp müdürü arkadaşımız müdürlük döneminde kendi alacağı olduğu için belgelerini eksiksiz olarak hazırladığından dava açıyor davayı kazanıyor ve haciz tekrar konuyor. Yönetici ayrıca inkar tazminat davası açıyor bu davayı da kazanıyor ve iddia gelirlerimize haciz konuluyor.

Haciz listesine geliş sırasına göre 56. sırada giriyor. Aynı listede Akçaabat Vergi Dairesi 15. Sırada bulunmaktadır. Sıralamayı Spor-toto teşkilatı geliş sırasına göre yapmaktadır. Kulübümüzün iddiadan çıkartılmasına sebep olan olay eski yöneticinin avukatı aracılığı ile sportoto teşkilatı yöneticileri hakkında savcılığa “teşkilat yöneticileri yolsuzluk yapıyor. Müvekkilimin alacağı personel alacağıdır ve ikinci öncelikli ödenmesi gereken borçtur. Başkalarına ödeme yapılıyor bize yapılmıyor, usulsüzlük yolsuzluk yapılıyor.” diye suç duyurusunda bulunarak teşkilat yöneticileri hakkında dava açıyor. Açılan dava nedeni ile ilgili yöneticiler gece savcılığa götürülüp ifadelerine başvuruluyor ve yargı süreci başlıyor. Bunun üzerine Spor –Toto teşkilatı kulübümüzü sorunlu kulüp olarak tanımlıyor ve iddia’dan çıkartıyor. Bizim dönemimizle alakası olmayan önceki dönemlerde müdürlük yapan, kendi çıkarına olan belgeleri eksiksiz tamamlayan ( kulüp çıkarlarına aynı titizlik gösterilmiş olsa idi kulübümüz belki de bu durumda olmazdı.). ve bizim dönemde 7993TL + 908TL kendisine Spor Toto teşkilatı aracılığı ile ödeme yapılan ve kalan alacağı 13.000TL civarında olan eski müdürümüzün ve avukatının başarılı kendi iş takibi sonucunda gelinen noktada kulübümüzün şu anki zararı 200.000.TL civarındadır. Ne kadar daha iddiadan mahrum olacağımız da belli değildir. Çalışanın emeğine saygımız sonsuzdur, ödenmesi için de önceliğimizin emekten yana olduğu kesindir. Ancak her hak aramanın bir usulü ve yöntemi vardır. Müdahil olmadığımız bir olayda alacağına çocuğunun rızkı diye bakarken ödenecek paranın da başkasının çocuğunun rızkı olduğunu da bilmek gerekir. Yönetim kurulu olarak bir taraftan takımın güncel durumunu iyiye taşımak için her türlü fedakarlıkta bulunurken, diğer taraftan  geçmiş borçların temizlenmesi için çaba harcarken, tek gelir kaynağımız olan iddia gelirlerine sorumsuzca yapılan müdahale, yönetim kurulumuzu başta başkanımız olmak üzere hem üzmüş hem de karamsarlığa itmiştir.

Halbuki alacaklı ilgili akacağının personel alacağı olduğunu Spor toto teşkilatına yazılı başvuru ile bildirse ve öncelikli ödenmesi gereken alacak olduğunu belirtse, ne Spot-Toto Teşkilatı çalışanları sıkıntıya girecek, nede kulübümüz Spot-Toto Başkanlığı nezdinde sorunlu klup olarak tanımlanacaktı. Kulüplerde Müdürlük yapan kişilerin bu durumu çok iyi biliyor olması gerekirdi.

Kamu oyuna saygıyla duyurulur.

BASIN SÖZCÜSÜ- Erhan ÇİMŞİR

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
12 Yorum
Spor