Fırıncılar Zam İstemiyor

Fırıncılar Zam İstemiyor

Akçaabatlı fırıncılardan Hakkı Ekici, ekmek fiyatlarının şu an zam yapmayı gerektirecek bir düzeyde olmadığını belirtti.

Akçaabatlı fırıncılardan Hakkı Ekici, ekmek fiyatlarının şu an zam yapmayı gerektirecek bir düzeyde olmadığını belirterek, “Ekmeğe zam yapılmasını istemek vicdansızlıktır” dedi.

Akçaabat Esnaf ve Sanatkârlar Odası’nın 20 Mart 2008 tarihinde bir liradan satılan ekmeğin gramajını 550 gramdan 450 grama indirerek ekmeğe yüzde 20’lik bir zam yaptığını, ikinci zammın ise 17 Şubat 2010’da bir liradan satılan ekmeğin gramajının 450 gramdan 400 grama indirilerek yapıldığını hatırlatan Hakkı Ekici, geçen süre zarfında gerek un ve gerekse de yan girdiler açısından fiyatlarda herhangi bir yükselme olmadığından ekmek zammının gündeme bile gelmemesi gerektiğini ifade etti.

Alınan ilk zam kararında unun çuvalın 45 lira, ikinci zam kararında ise 47 lira olduğunu da hatırlatan Hakkı Ekici, bugün de bu fiyatlarda herhangi bir değişme olmadığına vurgu yaparak, şunları söyledi:

“Fırıncı meslektaşlarımın markete ya da bakkala ekmeği yüzde 40’lara varan bir indirim ile sattıkları, bayat ekmeğin bile alıcı bulduğu bir ortamda herkes elini vicdanına koyup konuşmak durumundadır. Komşusu aç iken tok yatmayan ecdadın torunlarının bugün dile getirecekleri en son konu ekmek zammıdır.”

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler