Fırın ustalarına Eğitim

Fırın ustalarına Eğitim

Akçaabat Esnaf ve Sanatkârlar Odası 121 kişiyi belge sahibi yaptı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın 4 Ocak 2012 tarihinde yayınlanan Türk Gıda Kodeksi Ekmek ve Ekmek çeşitleri tebliğiyle ekmek üretim dağıtım ve satışıyla ilgilenen kişilerin genel gıda hijyeni konusunda eğitim alma zorunluluğu getirilmesi üzerine harekete geçen Akçaabat Esnaf ve Sanatkârlar Odası 121 kişiyi belge sahibi yaptı.

firincilara-hijyen-egitimi1.jpg

Hjiyen eğitiminin verildiği etkinlik Milli Eğitim Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilirken, eğitmenlik görevini ise Milli Eğitim İl Müdürlüğü’nden Cemile Dilaver, Tarım İl Müdürlüğü’nden de Abdullah Sofuoğlu üstlendi. İkinci günün sonunda yapılan sınavı tüm kursiyerler başarıyla tamamlayarak sertifikalarını aldı.

Trabzon Esnaf ve sanatkârlar Odaları Birliği’nin organizesini üstlendiği etkinliği, Akçaabatlı esnafın faydasını düşünerek Akçaabat’a getirten Esnaf ve sanatkârlar Odası Başkanı Yaşar Sivrikaya, kursun ikincisi için de başvuruları almaya başladıklarını söyledi. Sivrikaya, önceliklerinin temizlik olduğunu belirterek, şunları söyledi:

 

“Bizim insan olarak öncülüğümüz temizliktir, hijyendir. Hele söz konusu gıda olunca bu konularda Oda olarak çok hassasız. Beslenmede baş unsur olan ekmek söz konusu olunca daha da hassaslaşıyoruz. Zaten fırıncılar ve bakkal esnafımız ekmek konusunda daha önce tarafımızdan defalarca denetlenmişti. Bu kurstan sonrada temizlik konusundaki denetimlerimiz daha da artacaktır. Gerçi esnafımız bu konuda çok duyarlı. Mekânları tertemiz. Kendilerine teşekkür ediyorum. Vatandaşlarımız da bu konuda rahat olsunlar. Ben fırıncı esnafımıza kefilim.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Siyaset