Fındıklı ekmek, İnovasyona örnek

Fındıklı ekmek, İnovasyona örnek

Fındıklı ekmek, İnovasyona örnek

Trabzon Ticaret Borsası (TTB) tarafından 6 yıldır üzerinde çalışılan ve uygulamaya konulan Fındıklı Ekmek Projesi, inovasyona örnek gösterildi.

TTB Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Güngör Köleoğlu, Türkiye'de en fazla tüketilen gıda maddesi olan ekmeğe fındığı koyarak daha besleyici hale getirirken, fındığın da kullanımını arttırmak amacıyla 2009'da başlattıkları projenin inovasyona iyi bir örnek olduğunu belirtti.

Fındık unu ile imal edilecek ekmekle ilgili olarak önce araştırma yaptıklarını, sonrasında ekmeğe ilave edilen fındık oranını tespit ettiklerini kaydeden Şükrü Güngör Köleoğlu, "Yüzde 13 oranında kullanılacak 0-5 mm aralığındaki fındık unu ekmekte ideal ölçü olarak belirlendi. Bu şekilde hem taş fırınlarda Trabzon ekmeği, hem de elektrikli fırınlarda normal ekmek olarak yapılan üretimin kabul gördüğü belirlendi. Sonrasında ise ülkemizin değişik kentlerinde fırıncılar ile ekmek fabrikalarına ilk etapta ücretsiz fındık unu verilerek üretim teşvik edildi. Şimdi çok yerde fındıklı ekmek üretiliyor. Hedefimiz sağlıklı besin kaynakları arasında olan fındığı kullanırken, tüketimini de yaygınlaştırmak" dedi

TTB'nin Fındıklı Ekmek Projesi'ne destek sağlayan kuruluşlar arasında yer alan TOBB'nin Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu, Trabzon'da yaptığı son ziyaretteki konuşmasında, "İşte İnovasyon bu" diyerek fındıklı ekmeği örnek göstermiştir.

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu fındıklı ekmeği de eline alarak yaptığı konuşmada özetle şu görüşleri savunmuştu:

"Türkiye'de herkes inovasyonu konuşuyor. Konuşmaktan bir türlü yapmaya fırsat gelmedi. Bakın diyorum ki; Türkiye'de, İstanbul'da  toplantılar yapıp, bir sürü para harcıyorlar.Bir sürü anonslar, gazete ilanları falan... Ama inovasyon yapmak isteyen gelsin şu ekmeğe baksın. İşte inovasyon bu. Fındıklı ekmek... Trabzon Ticaret Borsası'nın bu işi, bir icat ürünüdür."

Fındıklı Ekmek Projesi kapsamında 24-28 Şubat 2016 tarihlerinde 10'uncusu Almanya'nın Dortmund kentinde gerçekleştirilecek olan ‘Her Yönüyle Trabzon Etkinlikleri'nde de bu ülkede üretim yapılarak katılımcılara ücretsiz olarak dağıtılacak.

ekmek.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler