Fındık Üreticisi Memnun

Fındık Üreticisi Memnun

Eker, AK Partinin 10. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla geldiği Trabzon'da, AK Parti İl Başkanlığınca Akçaabat Kültürpark'ta düzenlenen iftar programına katıldı.

Eker, burada yaptığı konuşmada, AK Parti'nin kuruluşunun 10. yıl dönümü olduğunu belirterek, "Kuşkusuz 10 yıl önemli bir süredir, mesafedir. Hele hele bu 10 yılın 9 yılı iktidarda geçmişse ve tarihte eşi benzeri görülmemiş hizmetlerin dönemi olmuşsa bu kuşkusuz çok daha önemlidir" diye konuştu.

AK Parti'nin milletin partisi olduğunu vurgulayan Eker, şöyle devam etti: "AK Parti'yi millet kurmuş, biz AK Partililer teşkilatlar olarak sadece tabelalar asmışız. AK Parti milleti ve halkı siyasetin merkezine taşıdı. Bu, AK Parti ile birlikte oldu. Çünkü biz AK Parti olarak milletimizin dışında, milletimizin üstünde hiçbir iradeye, hiçbir Güce asla önem vermiyoruz, asla değer vermiyoruz. En büyük güç milletin gücüdür, en büyük irade milletin iradesidir. Onun üzerinde hiçbir güç ve kudret tanımıyoruz. "

AK PARTİ'Yİ HİZMETİN ADRESİ HALİNE GETİRDİK

ak-parti.jpg

Eker, 10 sene önce Türkiye'nin ekonomik krizlerle boğuştuğunu anımsatarak: "Siyasi istikrarsızlıklarla her gün biraz daha umutsuzluk ve karamsarlığa sürükleniyordu. İktidara geldiğimiz andan itibaren AK Parti'yi hizmetin adresi haline getirdik ve milletimizin beklediği her alanda hizmet projeleriyle milletimizin yaralarını sarmaya, dertlerine derman olmaya çalıştık" dedi.

Laf üreten değil hizmet üreten bir parti olduklarını anlatan Eker, "Bugün AK Parti hükümetleri dış politikada Türkiye'yi saygınlığın, güvenin ve gücün sembolü haline getirdi. AK Parti bu ülkenin insanlarının gönlünde özel bir yer edindi ve milletimizin sevgisine, desteğine ve duasına biz mazhar olduk" diye konuştu.

Bakan Eker, AK Parti ile birlikte Türkiye'de çok şey değiştiğini ifade ederek, şöyle konuştu: "10 yılda AK Parti milletimiz için yol oldu, köprü oldu, okul oldu, hastane oldu. AK Parti 10 yıl içinde yoksula iş, işçiye güvence, hastaya şifa oldu. Ekonomiye güç verdi, dış politikaya itibar getirdi. AK Parti Türkiye'yi dünyanın Yükselen yıldızlarından biri haline getirdi. Dünyada 27. sıradayken bugün 16. sıraya geldi ekonomik büyüklük itibariyle.

Tarımda da 2002 yılında Türkiye 23 milyar dolarlık hasılasıyla dünya ülkeleri içerisinde 11. sıradaydı, bugün 2010 yılının değerleri, rakamlarıyla 62 milyar dolarlık hasıla ile Türkiye tarımı dünyanın 7. büyük gücü haline geldi. Bunu birçok vatandaşımız maalesef bilmiyor. Fransa'yı, İtalya'yı, İspanya'yı, Avrupa'nın tarımdaki büyük ülkelerini geride bıraktık. Avrupa ülkeleri içinde birinci sıraya, dünyada 7. sıraya geldik. Nasıl? AK Parti'nin projeleri, vizyonu ve stratejik bir büyümeye dayalı politikalarıyla bunlar gerçekleşti. "

KARDEŞLİK HUKUKUNU GELİŞTİRMEYE ÇALIŞTIK 

Siyasetlerinin milleti bölme, ülkeyi batırma değil, milleti birleştirme, ülkeyi dünya gücü yapma siyaseti olduğunu vurgulayan Eker, "Onun için biz milli birlik ve beraberliğimize her şeyden daha fazla önem verdik. Kardeşlik hukukunu geliştirmeye çalıştık. Dini, ana dili, etnik kökeni ne olursa olsun bütün vatandaşlarımızı bağrımıza bastık. Sen, ben değil biz demeyi tercih ettik. AK Parti ileri demokrasiyi hayal olmaktan çıkaran bir partidir" dedi.

Eker, partilerinin kuruluşunun 10. yılını insanlığın bir kesimi açlıkla pençeleşirken, çocuklar Afrika'da açlıktan ölürken görkemli törenlerle değil, milletle birlikte mütevazi törenlerle, onlarla dertleşerek, söyleşerek kutlamayı tercih ettiklerini kaydetti.

Eker, yemeğin ardından da iftara katılan partililerin Afrika'ya SMS bağışında bulunmaları için mesaj numarası verdi, kendisi de SMS bağışında bulundu.

İftar yemeğine AK Parti Trabzon milletvekilleri Faruk Nafız Özak, Safiye Seymenoğlu ile Aydın Bıyıklıoğlu, Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, AK Parti İl Başkanı Adnan Günnar ve partililer katıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Haberler