Fındık üreticisi kar bekliyor

Fındık üreticisi kar bekliyor

Fındık üreticisi kar bekliyor

Giresun Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Demirci, yılbaşı tatilinin başlamasının fındık fiyatlarını beklendiği kadar olumsuz etkilemediğini söyledi.

Fındık fiyatlarının 14 TL seviyelerinde bulunduğunu belirten Giresun Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Demirci yeni yıldaki fındık fiyatlarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Demirci “Fındıkta yaşanan rekolte düşüklüğü bu yıl fındık fiyatlarında altın çağını yaşattı. Adeta altına dönüşen fındık yeni yıla da iyi başlayacak gibi görünüyor. Çünkü fındık ihracatı yapılan ülkeler yeni yıl tatil moduna girmesine rağmen fındık fiyatları 14 TL seviyelerindedir. Geçtiğimiz yıllarda ise yeni yılla birlikte fiyatlarda hissedilir oranda düşüş yaşanırdı. Oysaki bu yılbaşında fındık fiyatında bu olumsuz düşüş yaşanmamıştır” dedi.

KAR YAĞIŞI FINDIĞA İYİ GELECEK

Gelecek yıl fındık rekoltesinin yüksek olması için hava şartlarının fındığa faydalı şekilde olduğunu da ifade eden Demirci, kar yağmasıyla daha da iyi olacağını söyledi. Demirci “Geçtiğimiz yıl yaşanan zirai don nedeniyle düşük olan fındık rekoltesinin bu yıl iyi olmasını bekliyoruz. Şuana kadar hava şartları olumlu gitti. Sadece kar yağmasını bekliyoruz. Kar yağması fındığa daha da iyi gelecektir. Bakıldığında fındıkta püs oldukça iyi görünüyor. Şubat ayında çiçeklenmeye başlamasıyla rekolte kendisini belli edecektir. Ancak fındıkta risk zirai don, fırtına ve aşırı sıcaklardır. Şuanda fındığın ihtiyacı, kar yağışıdır” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler