Fındık Bahçeleri Emin Ellerde

Fındık Bahçeleri Emin Ellerde

Fındık Bahçeleri Emin Ellerde

FINDIK BAHÇELERİ EMİN ELLERDE

Akçaabat Ziraat Odası Başkanlığı tarafından 2016-2017 yıllarında düzenlenen Fındıkta budama gübreleme ilaçlama kurslarına katılan kursiyerler arasında kurulan budama ekibi Akçaabat Gümüşlü Mahallesi’ndeki Sıddık yazıcıya ya ait bahçede  budama yaptı.

Akçaabat Ziraat Odası Başkanı Mustafa Hikmet Eyüpoğlu beraberinde Tarım danışmanı Nurgül Aşık GÜDER ve Ziraat Odası Teknik sorumlusu Çevre teknikeri  Yalçın BAYRAM ile  budama ekibini bahçede  ziyaret etti.

Bahçelerinizi emin ellere teslim edin..

Eyüpoğlu bu kursları düzenlemek de ki amacımız  Akçaabat'ı tarımsal üretimde üst sıralara getirmektir Trabzon’da en çok sertifikalı fındık budayıcı ya  sahip ilçeyiz. Bu avantajımızı  tüm üreticilerimizin bahçelerini sertifikalı buğdayıcılar ile budama yaparak ekonomik avantaja çevirmek zorundayız. Budama kursuna katılan Aslan PARMAK ve 4  arkadaşı budama ekibi kurdular.  Burada biz amacımıza ulaşmış oluyoruz doğru budama gübreleme ve ilaçlama ile ilçemizde ortalama 90 kilogram olan fındık verimini bu ekibimiz ile 250 kilogramlara çıkarmayı hedefliyoruz.Çiftçilerimizden talebimiz yevmiye vererek  mali yükün altına girdikleri budama işini sertifikalı şekilde yapan budama eğitimi almış kişilere yaptırmalıdır. Bu şekilde yapılacak budama ile verdikleri yevmiyeleri iki katını bahçelerinden geri alabilirler. Yakın bir zamanda talebini toplamaya başlamış olduğumuz meyve ve kivi bahçelerinde budama eğitimi de düzenleyeceğiz.

f3-005.jpg

Bir eliniz bahçede olmalı…

 İlçemiz  genelinde ki tüm tarımsal üretim dallarından gerek Ziraat mühendisimiz gerek Tarım danışmanımız gerekse yanlış gübre kullanımının yer altı ve yer üstü sular ile  çevreye verdiği zararları Çevre teknikerimiz aracılığı ile çiftçilerimize anlatmak tayız. Buradan şunu da belirtmek isterim elimizin bahçede olmadığı hiçbir eğitim şekli ile başarıyı yakalama şansımız yoktur. Bizler Ziraat Odası olarak kağıt üzerinde değil bizzat tarlada eğitimler vermekteyiz ve bunu sektörümüzde bulunan tüm paydaşlarla birlikte hareket ederek genişletmeye hazırız ifadelerini kullandı.

f2-005.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Haberler