Festivale Katılacak Sanatçılar

Festivale Katılacak Sanatçılar

Akçaabat Müzik ve Halk Oyunları Festivali Programı Açıklandı.

Akçaabat Belediyesince düzenlenen ve bölgemizin en büyük festivallerinden birisi olan ve uluslar arası kimliğe sahip, Akçaabat Müzik ve Halkoyunları Festivali’nin bu yıl 23. si düzenlenecek.

 

04 – 07 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek olan festival hazırlıklarının büyük bir bölümü tamamladı. Festivale yurtdışından; Yakutistan, Çuvaşistan, Ukrayna, Estonya, Litvanya, Yunanistan ile yurtiçinden İstanbul, Bursa, İzmir, Gaziantep yörelerine ait halkoyunları grupları, Akçaabat Folklor Derneği ve yöresel gruplar ile yakın ilçe, belde ve köylerdeki halkoyunları grupları katılacaktırlar.

Festival kapsamında voleybol turnuvası, sokak basketbolu,masa tenisi,penaltı atma gibi spor müsabakalrı resim ve fotoğraf sergileri ile çocuklara yönelik resim yarışması, yelken gösterileri ve yöresel stant etkinlikleri yer alacaktır.

04 Temmuz Perşembe günü başlayacak olan festival; yurtiçi ve yurtdışından şehrimize gelen halkoyunları grupları, yöresel gruplar ve halkın katılımı gerçekleştirilen kortej yürüyüşü ve yayla göçü ile start alıp, sahildeki kemençe, davul-zurna eşliğindeki büyük horon halkası ile devam edecektir.

yusuf-guney[1].jpg

Akçaabat Belediyesince bu yıl düzenlenecek olan 23. Uluslar arası Akçaabat Müzik ve Halkoyunları Festivali’ne katılacak sanatçı ve gruplar da belli oldu.

 

 

 

 

 

Festivale katılacak olan sanatçılar; Yusuf GÜNEY, Sinan YILMAZ, Emine GENÇ, Faik PALA,’ nın yanı sıra İsmail CUMUR, Necmi ÖKSÜZ, Kemal BİLAZER ve Akçaabatlı sanatçıların da yer aldığı gruplardır.

 

sinan-yilmaz.jpg

akcaabat-muzik-ve-halk-oyunlari-festivali-tarihi-aciklandi.1.jpg

 

 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kültür Sanat